Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) analizeaza daca mari companii de pe piata online, precum Google sau Facebook, care nu au deschis filiale in Romania, desi obtin venituri de pe piata locala, isi platesc toate taxele datorate statului roman, investigatia vizand toata industria online, a declarat seful ANAF, Dragos Doros, intr-o emisiune difuzata duminica de Digi 24.

Intrebat daca marile firme americane din domeniul internetului platesc taxe in Romania, Dragos Doros, seful Fiscului a raspuns: "Platesc ceva taxe, dar ele se afla in acelasi pool de analiza, in felul in care platesc taxe si in care ar trebui sa plateasca taxe. O sa vedem, in urma analizei, daca ar trebui sau nu sa plateasca mai multe taxe, dar scopul pentru care facem aceasta analiza este: da, credem ca da", potrivit News.ro.

Potrivit informatiilor din piata, Facebook incaseaza sumele platite pentru publicitate de catre firmele din Romania direct la filiala din Irlanda. Google are, in schimb, o filiala in Romania, Google Bucharest SRL, deschisa in 2008, dar aceasta raporteaza cifre de afaceri modeste - 16 milioane lei (3,6 milioane euro) in 2014 si 12,6 milioane lei in 2013.

Insa incasarile din publicitate pentru Romania sunt inregistrate, de asemenea, in Irlanda, la compania Google Commerce Limited. Aceasta s-a inregistrat si la autoritatile fiscale romanesti in data de 20 ianuarie 2015, potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor.

"Trebuie sa identificam sursele de venit. Daca acele venituri care se localizeaza pe teritoriul Romanieik, dar ele, prin plati electronice, prin eu stiu ce alte mecanisme, nu sunt vizibile si mai ales nu sunt declarate, noi (trebuie) sa le aducem sa le impozitam in Romania", a spus Dragos Doros. Seful Fiscului a precizat ca analiza, care este in curs, vizeaza mult mai multe companii, inclusiv cele care realizeaza vanzari online. "Noi investigam toata industria online", a mai afirmat seful ANAF.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri