Cazul lui Titus Corlatean, in dosarul Diaspora, are parte de o amanare, doarece conducerea Senatului nu a putut discuta cererea DNA de incepere a urmaririi penale din lipsa de cvorum si au stabilit o noua convocare pentru data de 23 mai.

Cererea DNA pentru inceperea urmaririi penale a lui Titus Corlatean nu a putut fi discutata de catre Senat. Calin Popescu Tariceanu a precizat ca Biroul Permanent s-a reunit, marti, fara sa fie cvorum, pentru ca au fost doar sase membri ai conducerii Senatului, iar numarul minim de senatori pentru a deschide sedinta era de sapte, conform News.ro

”Am reprogramat reuniunea Biroului Permanent luni, 23 mai, ora 11.00, cu speranta ca cei care sunt in teritoriu vor putea sa vina”, a spus Tariceanu, precizand ca faptul ca sedinta s-a convocat de pe o zi pe alta a dus la imposibilitatea ca acestia sa ajunga la Bucuresti.
Calin Popescu Tariceanu a mai spus ca au lipstit reprezentanti de la toate partidele politice.

Presedintele Senatului nu este de acord cu acuzatiile DNA-ului

Presedintele Senatului a spus ca nu stie ce contine dosarul si asteapta punctul de vedere al Comisiei juridice in acest caz.

”Am spus despre solicitare ca acolo este vorba despre obtinerea de foloase necuvenite pentru un altul si avand in vedere ca alegerile le-a castigat actualul presedinte, banuiesc ca el a obtinut aceste foloase necuvenite, ca stiu ca domnul Corlatean nu este din acelasi partid cu domnul Iohannis, era si este in PSD. Deci, premisa din start mi se pare ca este gresita, dar o sa vedem ce spune referatul si comisia juridica”, a explicat Tariceanu.

Presedintele Senatului a mai spus ca a primit o scrisoare de la presedintele Comisiei juridice, care propune termen pentru analiza acestui dosar, insa nu poate fi luata in calcul pana nu se convoaca Biroul Permanent.

Care este procedura in urma careia Titus Corlatean ar putea fi pus sub urmarire penala

Potrivit procedurii prevazute in Regulamentul Senatului, Biroul Permanent urmeaza sa trimita solicitarea DNA la Comisia juridica, care are termen maxim 14 zile pentru elaborarea raportului legat de solicitarea facuta de catre procurori. In aceasta perioada, Titus Corlatean poate sa-si studieze dosarul la comisie.

Dupa finalizarea raportului de catre Comisia juridica, plenul se va pronunta asupra cererii DNA, prin vot secret, cu bile.

Referatul DNA prin care se solicita incuviintarea urmaririi penale a senatorului Titus Corlatean, fost ministru de Externe, a sosit, luni, la Senat, anuntul fiind facut de catre purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, Andrei Alexandru.

”Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Senatului sa formuleze cererea de efectuare a urmaririi penale fata de Corlatean Titus, fost ministru al afacerilor externe, actual membru al Senatului, sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, in modalitatea normativa prevazuta de art. 297 din Codul penal, cu aplicarea art.132 din Legea nr. 78/2000 si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale, in modalitatea normativa prevazuta de art. 385 alin. 1 din Codul penal”, a anuntat anterior Biroul de presa al Parchetului instantei supreme.

Titus Corlatean a fost audiat in octombrie 2015 la DNA, el spunand atunci ca s-a prezentat in calitate de martor, in dosarul privind votul din diaspora la algerile prezidentiale.

La ambele tururi ale alegerilor prezidentiale, din 2 si 16 noiembrie 2014, in mai multe capitale europene cozile au fost uriase la sectiile de vot, iar mii de oameni nu au mai putut vota.

Titus Corlatean a demisionat de la conducerea Ministerului Afacerilor Externe intre cele doua tururi de scrutin de la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014, din cauza problemelor la votul din diaspora.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri