Ludovic Orban a fost trimis in judecata sub control judiciar. Trimiterea in judecata a avut loc in dosarul in care procurorii DNA il acuza ca a cerut unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania sa electorala la Primaria Capitalei. Orban si-a retras candidatura la Primaria Capitalei in 11 aprilie, dupa ce a fost pus sub acuzare in acest dosar, conform News.ro

Dosarul in care deputatul Ludovic Orban, la data faptei prim-vicepresedinte al PNL, este acuzat de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite a fost trimis de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Procurorii cer instantei ca Orban sa ramana si in timpul judecarii cauzei cu masura controlului judiciar.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la functia de primar al Capitalei.

In 20 martie, cand s-a intalnit cu omul de afaceri, Orban i-ar fi cerut 50.000 de euro in numerar, “nu in vreo modalitate legala, precum si cu depasirea plafonului stabilit prin Legea finantarii partidelor politice”, cerand ca banii sa ajunga la persoane cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale, potrivit DNA.

“Acesta a mai precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una - doua saptamani. Omul de afaceri a acceptat sa efectueze plata sumei de 50.000 euro in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul partidului politic si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes pentru afacerile controlate de omul de afaceri”, au scris procurori in actul de sesizare a instantei.
In timpul controlului judiciar, Ludovic Orban are interdictie sa paraseasca tara si sa se apropie sau sa comunice cu ceilalti participanti la comiterea infractiunilor. De asemenea, Orban este obligat sa mearga la DNA ori de cate ori este chemat si sa se prezinte la Sectia 23 de Politie de doua ori pe saptamana, luni si joi.

In 11 aprilie, ziua in care a fost pus sub control judiciar, Orban a anuntat ca isi retrage candidatura la Primaria Capitalei si demisioneaza din functiile de prim-vicepresedinte PNL si vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

In dosarul lui Orban au fost audiati la DNA, in calitate de martori, Cozmin Gusa, unul dintre actionarii principali ai Realitatea Media, si Sorin Oancea, unul dintre actionarii B1 TV.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri