Omul de afaceri Remus Truica, Printul Paul si alte 20 de persoane, intre care trei cetateni israelieni si jurnalistul Dan Andronic au fost trimisi in judecata in dosarul retrocedarii ilegale a fermei Baneasa si a 47 de hectare din Padurea Snagov, informeaza DNA, conform News.ro

Omul de afaceri Remus Truica, aflat in arest la domiciliu, este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta si spalare a banilor, ambele in forma continuata, complicitate la abuz in serviciu, spalare a banilor, complicitate la abuz in serviciu, dare de mita, iar printul Paul, de asemenea aflat in arest la domiciliu, este acuzat de cumparare de influenta si spalare a banilor, ambele in forma continuata si complicitate la abuz in serviciu.

Totodata, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Brasov au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a noua persoane, intre care jurnalistul si consultantul politic Dan Andronic, Gheorghe Sin, presedinte al Academiei de Stiinte Agricole din Romania, si Theodor Chiriac, fost director tehnic la Directia Silvica Ilfov.

Dan Catalin Andronic este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta, ambele in forma continuata.

Marius Andrei Marcovici, administrator al unei societati comerciale, de constituirea unui grup infractional organizat, in forma aderarii, complicitate la trafic de influenta si spalare a banilor, ambele in forma continuata;

Lucian Claudiu Mateescu de constituirea unui grup infractional organizat, in forma aderarii, si complicitate la trafic de influenta, in forma continuata;

Gheorghe Sin, la data faptelor secretar general al Academiei de Stiinte Agricole din Romania, in prezent presedinte al aceleiasi institutii, acuzat de complicitate la abuz in serviciu;

Niculae Dima, la data faptelor secretar al Localitatii Snagov si membru in comisia locala de fond funciar, de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave.

Theodor Chiriac, la data faptelor director tehnic la Directia Silvica Ilfov, delegat in functia sef al Directie mentionate, pentru abuz in serviciu, in forma continuata, si participatie improprie la spalare a banilor,

Nicolae Jecu, la acel moment prefect al judetului Ilfov, si Valentin Delcea, pentru abuz in serviciu

Nela Pavaloiu pentru complicitate la abuz in serviciu si spalare a banilor

Alte 11 persoane, intre care cei trei oameni de afaceri israelieni - Silberstein Tal, Benjamin Steinmetz si Agavi Moshe, au mai fost trimise in judecata in stare de libertate.

Avocatul Robert Mihaita Rosu, partener la o casa de avocatura, este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta si complicitate la spalarea banilor, ambele in forma continuata, si complicitate la abuz in serviciu (2 fapte).

Silberstein Tal, om de afaceri israelian este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta, in forma continuata si complicitate la spalarea banilor, in forma continuata.

Benjamin Steinmetz de constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si complicitate la spalarea banilor, ambele in forma continuata.

Agavi Moshe de constituirea unui grup infractional organizat, in forma aderarii.

Totodata, Dragomira Gheorghita este acuzata de abuz in serviciu, avocata Corina Teodora Dicu si Ioan Stoian sunt acuzati de complicitate la abuz in serviciu, Apostol Musat, la data faptelor primar al comunei Snagov, Caterina Popa si Gheorghe Olteanu sunt acuzati de abuz in serviciu, iar Marin Gostin de marturie mincinoasa.

Si firma SC RECIPLIA SRL a fost trimisa in judecata pentru trafic de influenta, in forma continuata, si spalare a banilor, in forma continuata.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri