Perchezitii intr-un caz de delapidare de aproape 8,5 milioane de euro. Procurorii DIICOT au facut 20 de perchezitii in Bucuresti si Cluj-Napoca intr-un caz de delapidare a sumei de 8,5 milioane de euro din patrimoniul Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj de catre persoane care detin clubul CFR Cluj. Faptele au fost comise cu prin firme de tip off-shore din Cipru si din Seychelles care au prestat servicii de consultanta si intermediere in domeniul sportiv.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Cluj s-au sesizat din oficiu in acest caz si au dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru constituire a unui grup infractional organizat, delapidare, cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani, ambele in forma continuata, conform News.ro

”Infractiunea de delapidare se refera la posibila insusire de bani (suma totala de 8.485.682 euro) din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA de catre persoane din cadrul societatii comerciale care detin clubul de fotbal CFR Cluj 1907, cu atributii de gestiune sau administrare asumelor clubului, care nu au calitatea de functionari publici, in interesul lor ori pentru alte persoane”, au precizat sursele citate.

Faptele au fost comise prin intermediul mai multor firme off-shore

Faptele au fost comise prin intermediul mai multor firme off-shore din Cipru si din Seychelles, care au prestat servicii de consultanta si intermediere in domeniul sportiv ”cu privire la care exista elemente majore de suspiciune de fictivitate (privind transferul unor jucatori de la club, optimizarea activitatii echipei si altele) ori care au executat debite fata de club, provenind din cesiuni de creanta suspecte”, conform surselor judiciare.

Faptele au fost indreptate asupra elementelor patrimoniale ale clubului, provenite din primele incasate cu titlu de bonus de calificare directa in grupele Champions League oferite de UEFA.


Potrivit surselor citate, infractiunea de evaziune fiscala se refera la evidentierea in actele contabile ale SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a unor cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale privind suma totala de 8.485.682 euro.

Prejudiciu de 1,5 milioane de euro adus statului


Persoane cu atributii de gestiune sau administrare la societatea care detine clubul de fotbal CFR Cluj au adus un prejudiciu bugetului de stat de 1,5 milioane de euro, prin inregistrarea in contabilitate de cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale, arata DIICOT, care precizeaza ca faptele s-au produs in perioada 2008-2013.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj fac cercetari intr-o cauza in care s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru constituire a unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscal, ambele in forma continuata, si spalare de bani, in forma continuata.

Potrivit procurorilor, in perioada 2008 – 2013, mai multe persoane cu atributii de gestiune sau administrare la o societate comerciala care detine un club sportiv si-au insusit suma de 8.485.682 de euro din patrimoniul firmei respective.

”S-a retinut ca activitatea infractionala a fost savarsita prin intermediul mai multor entitati rezidente si nerezidente (firme off-shore din Cipru si din Seichelles) controlate faptic de catre un membru al grupului. Din cercetarile facute in cauza a rezultat ca firmele off-shore au fost folosite pentru prestarea unor servicii de consultanta si intermediere in domeniul sportiv cu privire la care exista suspiciuni de fictivitate (privind transferul unor jucatori de la club, optimizarea activitatii echipei si altele) ori care au executat debite fata de clubul sportiv provenind din cesiuni de creanta suspecte”, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Sursa foto: Jaromir Chalabala / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri