Procurorii DIICOT Sibiu efectueaza 25 de perchezitii domiciliare in patru judete, la persoane suspectate de evaziune fiscala si inselaciune cu un prejudiciu de peste doua milioane de euro, produs prin crearea unui circuit fiscal fictiv pentru a obtine fraudulos compensari si restituiri de la bugetul de stat.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de reprezentantii Politiei Judetene Sibiu, politistii de la structurile de combatere a criminalitatii organizate si procurorii DIICOT Sibiu fac 25 de perchezitii in patru judete, la persoane banuite ca au cauzat un prejudiciu de aproape 2.000.000 de euro, prin inselaciune si evaziune fiscala, transmite News.ro.

Perchezitiile au loc in judetele Sibiu, Brasov, Mures si Arges, existand suspiciunea ca, incepand din 2012, in municipiul Sibiu a fost constituita o grupare ai carei membri ar fi creat un circuit fiscal fictiv pentru a obtine fraudulos compensari si restituiri de la bugetul de stat, pentru diferiti beneficiari.

Acestia ar fi evidentiat, in actele contabile ale firmelor pe care le controlau, achizitii fictive de materiale de constructii si ar fi diminuat valoarea reala a taxelor si impozitelor datorate statului, se arata in comunicat.

In plus, partile sociale ale unora dintre firmele controlate, care acumulau datorii mari, ar fi fost cesionate catre persoane nesolvabile, de obicei cu domiciliul intr-un alt judet, astfel incat sa ingreuneze un eventual control fiscal si recuperarea prejudiciului.

Totodata, in perioada 2015-2016, prin firme interpuse pe care le controlau, membrii gruparii ar fi achizitionat marfuri de la parteneri comerciali de buna-credinta, pe care i-ar fi indus ulterior in eroare, lasandu-le ca si garantie de plata bilete la ordin sau CEC-uri fara acoperire.

Politistii vor pune in aplicare 50 de mandate de aducere, personale gasite urmand sa fie duse la sediul DIICOT Sibiu pentru audieri.

La activitati participa si politisti ai structurilor de combatere a criminalitatii organizate din Alba, Mures, Arges si Brasov, politisti de la Politia Judeteana Sibiu si jandarmi.

Sprijinul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale a Politiei Romane, Departamentul de Informatii si Protectie Interna si Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri