Fratii Ioan si Victor Becali si fosta judecatoare Geanina Terceanu au declarat, la primul termen al procesului de la Curtea de Apel Bucuresti, ca aleg procedura simplificata, lucru care determina recunoasterea acuzatiilor asa cum sunt prezentate in rechizitoriu si micsorarea pedepsei cu o treime, in dosarul achitarii pe bani a mai multor oameni din fotbal, scrie News.ro.

Singurul care a lipsit de la proces a fost Cristi Borcea, el fiind incarcerat. De altfel, avocatul sau a sustinut ca acesta nici nu doreste sa participe la proces si a cerut sa nu mai fie citat, solicitare respinsa de judecator, care a precizat ca Borcea va fi citat la fiecare termen.

Unul dintre avocatii trimisi in judecata in acest caz, Daniel Petre, a cerut magistratilor un termen pentru pregatirea apararii.

Aparatorul lui Ioan Becali a declarat ca fostul impresar sportiv este bolnav si ca a fost adus cu o ambulanta de la penitenciar. Avocatul a mai sustinut ca fratii Becali vor sa-si recunoasca faptele pentru a beneficia de reducerea pedepselor cu o treime.

La urmatorul termen, pe 9 iunie, va incepe propriu-zis procesul, iar inculpatii vor fi chestionati in legatura cu cererile lor.

Fosta judecatoare Geanina Terceanu a aratat ca recunoaste faptele si a cerut ridicarea controlului judiciar pentru a putea calatori prin tara, iar avocatul acesteia a declarat ca Terceanu "regreta enorm" fapta comisa.

Acuzata ca a primit 195.000 de euro pentru a da o solutie favorabila in dosarul Transferurilor, fosta judecatoare Terceanu, de la Tribunalul Bucuresti, a fost trimisa in judecata in februarie de procurorii DNA, alaturi de Ioan si Victor Becali si Cristi Borcea, condamnati ulterior in dosar, precum si de avocatii George Iorgovan si Daniel Petre. Geanina Terceanu este acuzata de luare de mita, cei trei oameni de fotbal, care in prezent executa pedepse cu inchisoarea, de dare de mita, iar cei doi avocati, de marturie mincinoasa.

Potrivit procurorilor, in cursul lunii februarie 2009, Geaninei Terceanu, in calitate de judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, i-a fost repartizat dosarul in care fratii Becali si Borcea fusesera trimisi in judecata pentru inselaciune si evaziune fiscala privind transferurile unor jucatori.

Pe 3 aprilie 2012, Terceanu a pronuntat in dosarul respectiv o hotarare de achitare fata de toti inculpatii trimisi in judecata si pentru toate infractiunile retinute in sarcina acestora, achitare pronuntata in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. a din Codul de procedura penala din anul 1968 ("fapta nu exista”).

Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunta aceasta solutie, magistratul ar fi primit, in intervalul aprilie 2009 - mai 2012, o suma totala de 195.000 de euro, din care 185.000 de euro de la Ioan si Victor Becali, iar 10.000 de euro de la Cristian Borcea.

Din banii primiti, magistratul a folosit 56.000 de euro pentru cumpararea unei locuinte de 93.000 de euro.

Avocatii Iorgovan si Petre au fost audiati in calitate de martori in legatura cu faptele de care sunt acuzati Terceanu si respectiv cei trei oameni de fotbal in acest dosar, ocazii cu care acestia au facut afirmatii mincinoase, potrivit procurorilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.
In 12 noiembrie 2012, hotararea de achitare pronuntata de Geanina Terceanu a fost desfiintata printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti, care a dispus pedepse intre trei si opt ani de inchisoare, cu executare sau cu suspendare, in cazul inculpatilor. Ioan Becali a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar Victor Becali si Cristi Borcea, la cate sapte.

Ulterior, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis rejudecarea cauzei, motivand ca judecatorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzati si a dispus condamnarea pe probe in baza carora fusesera anterior achitati, de Tribunalul Bucuresti.

In urma rejudecarii, tot la Curtea de Apel Bucuresti, toti inculpatii au primit, in martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea si Ioan Becali - cate sase ani si patru luni, Victor Becali - patru ani si opt luni, Gheorghe Copos - trei ani si opt luni, Mihai Stoica - trei ani si sase luni, Gheorghe Netoiu si Jean Padureanu - cate trei ani si patru luni, si Gheorghe Popescu - trei ani, o luna si zece zile.

Sursa foto: ArtmannWitte/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri