In cazul Sectiei de Arsi de la Spitalul Floreasca, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au dispus inceperea urmaririi penale in rem, dosarul fiind deschis dupa ce Corpul de Control al Guvernului a sesizat unitatea de parchet.

Abuzul in serviciu este infractiunea pentru care a fost deschisa ancheta penala , arata procurorul Daniela Dediu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, potrivit News.ro

Potrivit unui raport al Corpului de Control al Guvernului, Ioan Lascar, seful Sectiei de chirurgie plastica si reparatorie de la Spitalul Floreasca, a spus, cu referire la aparatura nefunctionala, ca a semnat procesul-verbal pentru achitarea echipamentului "avand angajamentul ferm al furnizorului pentru reinstalarea intr-o noua locatie adecvata din punct de vedere tehnic, cu respectarea cu maxima acuratete a procedurilor de instalare pentru asigurarea securitatii maxime in exploatare".

Cu toate acestea, desi au trecut aproape trei ani de la semnarea contractului, iar firma nu si-a indeplinit angajamentele asumate, acelasi spital semneaza un nou contract de achizitii cu aceeasi societate.

Contractele publice castigate de Gemedica in anul 2016.

Pe 3 mai 2016, firma lui Aurel Galea a semnat un contract in valoare de 859.680 de lei cu Spitalul Universitar de Urgenta Elias pentru "materiale sanitare pentru blocul operator”.

Pe 28 martie, aceeasi firma castiga un contract in valoare de 4.611.202 de lei cu Spitalul Clinic Fundeni, intelegerea avand ca obiect “furnizare materiale sanitare - accesorii electrochirurgicale”, firma lui Galea fiind singurul ofertant.

Spitalul de Urgenta Constanta a fost un alt client important al firmei lui Galea. Pe 23 februarie, unitatea sanitara a cumparat de la Gemedica materiale sanitare consumabile, ”in valoare de 6.087.954 de lei, firma fiind singurul ofertant.

Acelasi spital a atribuit, in 19 februarie, aceleiasi societati comerciale un alt contract cu obiect "achizitie fire sutura”, in valoare de 1.690.951 de lei.


Un alt contract publicat pe SEAP in 2016 priveste incheierea unui contract in valoare de 45.000 de lei fara TVA intre Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri Bucuresti si aceeasi firma administrata de Aurel Galea.

Sectia de Arsi a Spitalului Floreasca nu este pe deplin functionala

Corpul de Control al Guvernului a anuntat, marti, ca a sesizat Parchetul in urma controlului efectuat la Sectia de Arsi a Spitalului Floreasca din Capitala. Unitatea fusese inaugurata, in prezenta ministrului Nicolae Banicioiu, pe 9 iunie 2015, iar spitalul a platit contravaloarea echipamentelor catre firma Gemedica in zece zile, desi nici in prezent unitatea nu este pe deplin functionala.

In ciuda acestei deficiente, din iunie 2015, societatea Gemedica a castigat cu spitalele din intreaga tara alte 34 de contracte publice.
In vara anului 2013, Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca a platit aproape 39 milioane de lei, fara TVA, firmei Gemedica pentru amenajarea Sectiei de Arsi.

Ioan Lascar declara pe 8 mai 2016 ca Sectia de Arsi de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, o investitie ''deosebit de costisitoare", este perfect functionala, asigurand ''asistenta de inalta calitate intr-un domeniu medical extrem de delicat”. Abuz

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri