Joi, 26 mai, Tudor, Andrei si Asociatii, firma de avocatura afiliata BDO Romania a sustinut primul eveniment BDO Business Talks, cu tema “Dreptul muncii – Provocari si solutii”. BDO Business Talks este un proiect dedicat atat clientilor BDO cat si mediului de business din Romania, organizat sub forma unor seminarii interactive, in cadrul carora organizatorii isi propun sa dezbata cu invitatii probleme de natura practica intalnite in activitatea curenta a societatilor comerciale si sa ofere perspectiva consultantului cu privire la acestea.

Primul seminar, sustinut de echipa Tudor, Andrei si Asociatii a supus dezbaterilor aspecte sensibile si controverse jurisprudentiale cu privire la interpretarea prevederilor Codului Muncii in materie de incetarea contractului individual de munca. Speakeri in cadrul evenimentului au fost Raluca Andrei, Partener si Catalina Ralea, Senior Associate in cadrul Tudor Andrei si Asociatii.

La eveniment au participat reprezentanti din mediul public si privat, la nivel de top si middle management, din industrii variate: petrol si gaze, industria carnii si produselor din carne, servicii financiare, energie, industria medicala, bunuri de larg consum, tehnologia informatiei etc.

Subiectele care au suscitat cele mai multe dezbateri in cadrul acestui seminar au avut in vedere forma si continutul deciziei de concediere, ca act supus cenzurii instantei de judecata, limitele in care instanta poate aprecia asupra oportunitatii deciziei unui angajator de a-si reorganiza activitatea in baza criteriilor proprii, modul de calcul al termenului de preaviz in raport de prevederile Codului Muncii si Codului Civil, notiunea de abatere disciplinara si particularitatile cercetarii disciplinare, continutul minim obligatoriu al deciziei de concediere pentru motive disciplinare, desfacerea contractului individual de munca pentru necorespundere profesionala.

Discutiile s-au circumstantiat si pe marginea practicii instantelor de judecata si a evolutiei acesteia, fiind analizate decizii de speta pronuntate de instante din Bucuresti si din provincie, decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie in solutionarea unor recursuri in interesul legii, decizii ale Curtii Constitutionale precum si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului.

“Le multumim celor prezenti la eveniment pentru interesul acordat temei propuse de noi. Receptivitatea de care ati dat dovada demonstreaza atentia si importanta acordata capitalului uman de catre angajator si ne incurajeaza sa dezvoltam si sa extindem dezbaterile BDO Business Talks catre teme conexe relatiei angajat-angajator, dar si catre alte teme de interes pentru mediul de business” a declarat Av. Raluca Andrei in deschiderea evenimentului.

Ne dorim sa reusim, in cadrul acestor evenimente sa raspundem unor probleme si preocupari concrete ale invitatilor nostri, de aceea va incurajam sa ne impartasiti experientele sau dilemele dumneavoastra in legatura cu temele propuse, pentru a fi in masura sa le analizam si, pe cat posibil, sa le gasim si o rezolvare” a subliniat, la randul sau Av. Catalina Ralea.

Echipa de avocati din cadrul Tudor, Andrei si Asociatii este pe deplin integrata in reteaua globala BDO, acordand asistenta juridica nu doar societatilor autohtone, ci si unui portofoliu international de clienti interesati sa investeasca in Romania in vederea dezvoltarii unui business durabil si profitabil.

Succesul evenimentului datorat interesului manifestat de participanti, tinuta si pregatirea profesionala a speakerilor si a intregii echipe Tudor, Andrei si Asociatii, feed-back-ul pozitiv primit atat in timpul seminarului cat si ulterior, suscita convingerea ca acest concept este unul de succes, demn de aplicat si replicat cu regularitate, nu doar in mediul de business din Bucuresti cat si la nivel national.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri