Reprezentanti ai societatii civile ii vor inlocui pe cei 15 membri reprezentanti ai Guvernului din Consiliul Economic si Social , care vor fi retrasi din aceasta institutie , potrivit unei Hotarari de Guvern adoptata vineri de Executiv.

”Reprezentantii societatii civile vor fi propusi, conform modelului Comitetului Economic si Social European, din urmatoarele structuri ale societatii civile: organizatii ale drepturilor omului, inclusiv ale drepturilor femeilor, tineretului si copiilor; organizatii centre de resurse; organizatii din domeniul sanatatii si ale persoanelor cu dizabilitati; organizatii pentru servicii sociale si eradicarea saraciei; organizatii pentru mediu si probleme legate de mediul rural; asociatii academice, profesionale, pentru protectia consumatorului; organizatii ale economicie sociale; organizatii cooperatiste ale profesiunilor liberale; organizatii ale agricultorilor, ale pensionarilor, ale comunitatilor locale, alte organizatii neguvernamentale cu activitati in domeniile de competenta ale CES”, se arata intr-un comunicat al Guvernului, remis News.ro.

CES este o institutie publica de interes national, tripartita, autonoma, constituita in scopul realizarii dialogului tripartit la nivel national intre organizatiile patronale, sindicale si reprezentantii asociatiilor nonguvernamentale. Din CES fac parte 45 de membri, 15 reprezentanti ai structurilor patronale, 15 reprezentanti ai structurilor sindicale si 15 reprezentanti ai structurilor asociative. In luna septembrie 2015, printr-o procedura de selectie publica si, ulterior, prin decizie a premierului, au fost confirmati cei 15 membri ai structurilor asociative.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri