Procurorii de la Parchetul ICCJ explica intr-un comunicat de ce a fost nevoie de emiterea unei ordonante de retinere pe numele directorului general al Hexi Pharma si sustin ca Flori Dinu cunostea si isi asumase neconformitatile de pe etichete inducand in eroare reprezentantii unitatilor medicale care au achizitionat produsele.

"Inculpata Dinu Flori, in calitate de director general al Hexi Pharma, avand atributii in special pe partea de vanzari desfasurata de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea si cunoscand ca produsele comercializate nu respecta specificatiile din etichete, a coordonat intreg personalul care a promovat produsele si a intermediat activitatea de negociere si incheiere de contracte de furnizare, inducand in eroare reprezentantii unitatilor medicale care au achizitionat produsele" arata Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie intr-un comunicat remis agentiei News.ro.

Procurorii au calculat si prejudiciul pe care il pun in sarcina directorului general de la Hexi Pharma, Flori Dinu. Ei spun ca in patrimoniul persoanelor vatamate a fost produsa o dauna valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor incheiate in intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 intre persoana juridica suspecta si numeroase unitati sanitare.

Flori Dinu a fost retinuta vineri seara de procurorii Parchetului ICCJ dupa ce a fost luata de politisti in baza unui mandat de aducere. Procurorii au inceput urmarirea penala si impotriva lui Mihail Leva, directorul de productie de profesie chimist de la Hexi Pharma. El va fi cercetat sub control judiciar.

Reprezentantii firmei care asigura comunicarea oficiala a Hexi Pharma au precizat intr-un comunicat ca directorul general al companiei nu a dat nicio declaratie in fata procurorilor.

"Avem informatii sigure de la avocati ca nu a dat nici un fel de declaratii pana in acest moment si informatii de la angajatii companiei ca, in cursul zilei de ieri, in urma unei anchete interne, ar fi aflat de la directorul de productie ca existau, intr-adevar, retete schimbate pentru o parte dintre produse, dar ca dilutia era conform normelor europene de biocizi, astfel incat produsele sa fie eficiente. Din informatiile de la avocat, nu a declarat acest lucru pana in acest moment intrucat nu a avut ocazia", se mentioneaza in comunicat.

In ceea ce priveste informatiile conform carora Flori Dinu nu s-ar fi prezentat la audieri, fiind ridicata de pe strada, reprezentantii Hexi Pharma spun ca a existat o citatie de la Parchet pentru vineri, ora 17.00, dar pentru Hexi Pharma in general.

"Informatia ca a fost citata si nu s-a prezentat este falsa. Mandatul de aducere a venit la ora 16.00 in timp ce Flori Dinu era la serviciu. A colaborat cu organele de ancheta inca de la inceput si s-ar fi prezentat oricum la Parchet la ora 17.00. Nu a fost ridicata de acasa sau de pe strada, a mers impreuna cu reprezentantii Parchetului de la birou si acestia nu au trimis mascati", se mai arata in comunicat.

Vineri, dupa retinerea lui Flori Dinu, au circulat informatii conform carora la audieri aceasta ar fi spus ca produsele Hexi Pharma erau diluate la indicatiile patronului firmei Dan Condrea.

Flori Dinu va fi dusa sambata la Judecatoria Sectorului 5, cu propunere de arestare preventiva, ea fiind acuzata de 128 de infractiuni de inselaciune, majoritatea in forma continuata si de participare improprie la zadarnicirea combaterii bolilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri