Arpad Paszkany,actionarul majoritat al CFR Cluj, si Iuliu Muresan, presedintele clubului de fotbal, au fost pusi sub control judiciar de DIICOT. Cei doi sunt urmariti penal pentru ca si-ar fi insusit aproximativ 10 milioane de euro din patrimoniul firmei care detine clubul, activitatea infractionala fiind savarsita prin intermediul unor firme off-shore din Cipru si Seychelles controlate faptic de catre Paszkany.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea in miscare a actiunii penale si controlul judiciar pentru 60 de zile pentru Arpad Paszkany, actionar majoritar la Clubul CFR 1907 Cluj, si pentru Iuliu Muresan, presedinte al aceluiasi club, pentru constituire a unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani, ultimele trei in forma continuata, conform News.ro

Potrivit DIICOT, in perioada 2008 - 2013, persoane de la societatea care detine clubul de fotbal CFR Cluj, cu atributii de gestiune sau administrare a sumelor clubului, si-au insusit suma totala de aproximativ 10 milioane euro din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA.

Iuliu Muresan a avut calitatea de administrator al clubului, ”iar faptele retinute in sarcina acestuia l-au avut ca principal beneficiar” pe Arpad Paszkany.

”Activitatea infractionala a fost savarsita prin intermediul mai multor entitati rezidente si nerezidente (firme off-shore din Cipru si din Seychelles) controlate faptic de catre Arpad Paszkany”, precizeaza DIICOT.

Firmele off-shore au fost folosite pentru prestarea unor servicii de consultanta

Potrivit cercetarilor, firmele off-shore au fost folosite pentru prestarea unor servicii de consultanta si intermediere in domeniul sportiv cu privire la care exista suspiciuni ”de fictivitate (privind transferul unor jucatori de la club, optimizarea activitatii echipei si altele) ori care au executat debite fata de clubul sportiv provenind din cesiuni de creanta suspecte”.

”Faptele au fost indreptate asupra elementelor patrimoniale ale clubului provenite din primele incasate cu titlu de bonus de calificare directa in grupele Champions League oferite de UEFA”, mai arata procurorii DIICOT.

Membrii grupului au evidentiat in actele contabile ale ale SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale ori au evidentiat operatiuni fictive, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale privind suma totala de aproximativ 10 milioane de euro.

In 19 mai, procurorii DIICOT au facut 20 de perchezitii in Bucuresti si in Cluj-Napoca, fiind vizate si locuintele presedintelui clublui de fotbal CFR Cuj, Iuliu Muresan, dar si cea a actionarului majoritar al clubului Arpad Paszkany.

Atunci, Paszkany si Muresan au fost audiati la sediul DIICOT Cluj.

Sursa foto: tankist276 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri