Dan Straja, managerul Institutuli Oncologic Bucuresti, a fost adus cu mandat la DNA dupa ce au fost facute perchezitii la unitatea sanitara intr-un dosar care vizeaza contracte de achizitii publice, conform NEws.ro

Dan Straja a ajuns in jurul orei 17.50 la Directia Nationala Anticoruptie, fiind insotit de ofiterii care au pus in executare mandatul de aducere emis pe numele acestuia. Straja a fost adus la DNA dupa ce anchetatorii au facut perchezitii la Institutul Oncologic

Managerul Institutului Oncologic a spus ca nu a luat mita si ca vrea si el sa stie ce s-a intamplat si pentru ce a fost adus la DNA. El a precizat ca nu ii stia pe oamenii de afaceri care aveau contracte cu Institutul Oncologic.

In acelasi dosar, managerul Spitalului “Bagdasar-Arseni” a fost dus in jurul orei 12.30 la Directia Nationala Anticoruptie, dupa ce au fost facute perchezitii in biroul acestuia din unitatea sanitara, acesta fiind retinut dupa ce a fost audiat aproximativ patru ore.

Managerul Spitalului “Bagdasar-Arseni”, Bogdan Paltineanu, a primit mita 73.450 de euro si 18.600 de lei, cand era manager al Institutului de Geriatrie “Ana Aslan", de la reprezentantul a doua firme, pentru incheierea unor contracte de achizitii si plata facturilor catre societate, potrivit DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca Bogdan Paltineanu este acuzat ca a luat mita intre 5 si 10 la suta din valoarea unor contracte pentru reactivi de laborator si truse de diagnostic. Sursele citate au precizat ca unele dintre contractele vizate in ancheta au fost incheiate cu firme ale lui Dorin Cocos.

Potrivit surselor citate, procurorii DNA au facut perchezitii la sediul Institutului Clinic Fundeni - in biroul managerului Carmen Orban si in cel al Emiliei Grigore, la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu” - in birourile managerului Dan Nicolae Straja si al sefului de la Serviciul Anatomie Patologica, Madalina Gabriela Radu, la Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni” - in biroul managerului Bogdan Paltineanu si la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia” - in biroul sefului de laborator Elena Postolache si in birourile Serviciului Achizitii.

Aceste persoane vor fi duse la audieri la DNA, pe masura ce perchezitiile vor fi incheiate, au precizat sursele citate.

DNA a anuntat, joi, ca procurorii fac 13 perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov, din care patru la institutii publice, iar restul la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane. Cercetarile in aceasta cauza vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2008 – 2016.
Prejudiciul estimat de anchetatori in acest caz este, pana in prezent, de aproximativ 2,6 milioane de euro, potrivit surselor judiciare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri