Incriminarea abuzului in serviciu este esentiala pentru activitatea Directiei Nationale Anticoruptie, peste 40% dintre dosare vizand aceasta infractiune, iar prejudiciul estimat doar anul trecut ajunge la 620 de milioane de euro. CCR ar putea dezincrimina abuzul in serviciu iar acest lucru ar insemna nu doar limitarea competentei procurorilor, ci o incetare a luptei anticoruptie in Romania, a declarat Codruta Koversi pentru News.ro

Laura Codruta Kovesi spune ca domeniul cu cele mai multe fapte de abuz in serviciu este administratia publica locala. Doar anul trecut, au fost trimisi in judecata peste 100 de primari si viceprimari si peste o treime din presedintii de Consilii Judetene.

Kovesi mai spune ca daca abuzul in serviciu va fi dezincriminat, repercusiuni vor fi si asupra dosarelor vechi, asupra celor condamnati deja pe baza acestei infractiuni - vor iesi din penitenciar "curati ca lacrima" si vor scapa de toate procedurile de confiscare - "vor ramane cu vilele lor luxoase, cu terenurile, cu averile, cu banii in cont".

Procurorul sef al DNA vorbeste si despre coruptia din sanatate, un alt domeniu in care faptele de abuz in serviciu predomina. Ea spune ca medicii nu trebuie lasati "la mana unor companii private" care sa-i sponsorizeze ca sa faca o specializare, doar ca sa prescrie anumite medicamente.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri