Tribunalul Bucuresti a decis, joi, arestarea preventiva pentru 30 de zile a sapte angajati ai Complexului de Servicii Sociale Sfanta Maria din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1, informeaza Primaria Sectorului 1, precizand ca este vorba despre medicul primar psihiatru, asistentul medical si cinci educatori specializati.

Aceeasi instanta a decis cercetarea in stare de libertate a altor sapte angajati ai Complexului de Servicii Sociale Sfanta Maria, potrivit sursei citate, informeaza News.ro.

Procurorii au dispus in urma cu mai bine de o saptamana inceperea urmarii penale fata de mai multi angajati ai Complexului Sfanta Maria intr-un dosar care vizeaza presupuse infractiuni de rele tratamente aplicate minorului, abuz in serviciu si delapidare.

Dintre cei 14 angajati ai Centrului de plasament “Sfanta Maria” din Sectorul 1 retinuti pe 24 iunie pentru ca ar fi furat din mancarea adolescentelor institutionalizate si le-ar fi internat in ospicii daca ii "deranjau", patru au fost initial arestati la domiciliu, ceilalti fiind cercetati sub control judiciar.

In dosarul centrului de plasament Sfanta Maria au fost retinute, pe 24 iunie, 14 persoane, printre care si medicul Victorita Botoaga, cea care le-ar fi administrat copiilor medicamente psihitarice.

Botoaga a fost trimisa in judecata in 2012 sub acuzatia de falsificare a numeroase retete in dosarul decontarii frauduloase din bugetul CNAS.

Anchetatorii au facut, pe 23 iunie, 19 perchezitii, in urma carora au ajuns la concluzia ca angajatii centrului de plasament Sfanta Maria isi insuseau in mod constant produse de curatenie si medicamente, bunuri alimentare, haine, electrocasnice, cosmetice, dar si diverse sume de bani care proveneau din sponsorizari sau donatii destinate fetelor din centru.

De asemenea, daca beneficiarele centrului ii "deranjau" pe supraveghetori, acestea erau internate in sanatoriu cate o luna, potrivit procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Un angajat de la Centrul de plasament Sfanta Maria si-a deschis magazin alimentar unde vindea produse luate din institutie, alti angajati sustrageau bunuri din donatii, precum lenjerii de pat sau electronice, in vreme ce o parte din donatii erau cumparate de la copii, la preturi derizorii, au declarat sure judiciare pentru News.ro.

In centrele de plasament din Sectorul 1 sunt institutionalizati 167 de copii, 28 la Centrul Sfanta Maria, 43 la Centrul Sfantul Nicolae, 33 la Centrul Sfantul Iosif, 41 la Centrul Pinocchio si 22 la Centrul Sfantul Stefan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri