Virgil Magureanu, fostul director SRI, a fost audiat la Parchetul Instantei Supreme, in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, in care sunt urmarite penal mai multe persoane, pentru infractiuni contra umanitatii. Anchetatorii au declarat ca reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii a fost decisa de Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Magureanu, Gelu Voican Voiculescu, Corneliu Diamandescu.

Virgil Magureanu a fost citat de procurorii Sectiei Parchetelor Militare din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a da declaratii in dosarul Mineriadei, au declarat pentru News.ro, surse judiciare, conform News.ro

Virgil Magureanu a fost director al Serviciului Roman de Informatii din 26 martie 1990 pana la 25 aprilie 1997, cand a demisionat.

Prin ordonanta din 16 octombrie 2015, procurorii militari au dispus schimbarea incadrarii juridice si efectuarea in continuare a urmaririi penale sub aspectul savarsirii de infractiuni contra umanitatii, constand in reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii, din dimineata zilei de 13 iunie 1990, soldata cu decesul a patru persoane si ranirea prin impuscare a altor trei, precum si vatamarea corporala si lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de persoane in zilele de 14 si 15 iunie 1990, ca urmare a atacului violent declansat de catre muncitori din unele centre industriale si bazine carbonifere din tara.

Prin aceeasi ordonanta s-a dispus extinderea urmaririi penale cu privire la participarea altor persoane la savarsirea faptelor descrise anterior.
In dosarul Mineriadei a fost deja inceputa urmarirea penala pe numele mai multor persoane, pentru infractiuni contra umanitatii. Anchetatorii sustin ca Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Magureanu, Gelu Voican Voiculescu, Corneliu Diamandescu si altii au decis reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii.

In dosar au fost pusi sub acuzare Mugurel Florescu, Nicolae Dumitru, Emil Dumitrescu, Petre Petre, Vasile Dobrinoiu, Cazimir Ionescu, Cornel Burlec-Plaies si Gheorghe Dobre.

De asemenea, fostii lideri sindicali, directori sau angajati la exploatarile miniere Aninoasa, Lonea Deva, Motru, Tebea, Petrila, Barbateni, Paroseni si Comanesti sunt acuzati de implicare in deplasarea minerilor la Bucuresti.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri