Toate institutiile publice care au achizitionat softuri din bani publici vor fi verificate de catre Corpul de Control al premierului, potrivit unor surse guvernamentale, investigatiile pornind de la scandalul dintre ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, si deputatul Sebastian Ghita pe tema contractelor publice din IT, conform News.ro

Controalele au survenit dupa ce minstrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a trimis la DNA documente care privesc softurile implementate de firmele pe care le controleaza Sebastian Ghita. Corpul de Control va incepe astfel verificari la toate institutiile din subordinea sau coordonea Guvernului care au achizitionat in ultimii 2-3 ani softuri prin bani publici, potrivit unor surse guvernamentale.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, la finalul lunii iunie, ca a cerut Corpului de control sa se uite in baza de date a SMIS pentru a vedea ce contracte au avut firmele despre care DNA afirma ca deputatul Sebastian Ghita ”le controleaza prin interpusi”.

”DNA Ploiesti are o ancheta legata de firmele pe care domnul Ghita le controleaza prin interpusi. Eu am luat aceste firme pe care DNA afirma ca domnul Ghita le controleaza si am cerut Corpului de control sa se uite in baza de date SMIS cu fonduri europene sa vedem ce contracte au avut. Prima actiune pe care o fac este sa cer Corpului de control ca mai departe sa verifice ce s-a intamplat cu aceste contracte, de ce in primul rand, in asa de putine cazuri, s-a mers impotriva acestor firme pentru a recupera banii, pentru ca vorbim despre contracte fraudate in care statul roman pierde si se aplica corectii financiare. Deci, acesti bani au fost deja platiti de la buget si nu ii putem cere Comisiei Europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Cristian Ghinea a explicat situatia intr-un interviu acordat Revistei 22.

”Cu domnul Ghita, povestea e simpla. Am gasit un raport al Corpului de Control care spune ca este caz de DNA. L-am trimis la DNA a doua zi si am anuntat public chestia asta. Domnul Ghita s-a inflamat pentru ca probabil el s-a obisnuit ca oficialii romani sa stea in pozitie de lotus, ca el este mare sef la Parlament, mare bogatas, are televiziune. Si a inceput o campanie de denigrari impotriva mea. A declarat ca el nu are firme, ca despre ce vorbesc eu si atunci am spus: OK, e un caz la DNA Ploiesti care arata ca domnul Ghita controleaza 52 de firme prin interpusi. Este o institutie a statului care face aceasta afirmatie si atunci am cerut Corpului de Control sa scoata din arhiva electronica detalii despre aceste firme, ce contracte au avut si am publicat acele contracte”, a spus Ghinea, intrebat de unde a plecat aceasta campanie a sa impotriva deputatului Sebastian Ghita.

Primele dispute intre Cristian Ghinea si Sebastian Ghita au aparut in urma audierilor din Comisia pentru afaceri europene din luna iunie.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri