Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a dat, marti seara, pentru prima data explicatii, la cinci zile dupa ce a fost filmat de News.ro cand intra prin spatele cladirii DRPCIV ocolind coada de aproximativ 1.000 de persoane. El a spus ca a vorbit sa intre la inceputul programului astfel incat sa nu faca un gest ostentativ trecand prin fata si ca astfel de lucruri incearca sa le gestioneze cat mai discret posibil, scrie News.ro.

„Exista, in orice stat, cateva functii importante unde oamenii au fost alesi ca sa reprezinte, intr-un fel statul si sa se dedice, in principal problemelor societatii comunitatii. Da? Asta ar trebui sa fie preocuparea lor principala. Nu statul la coada. Sigur ca exista si posibilitatea sa stam la coada la permise, la cumparat flori, la alte actiuni. Din acest motiv, in toate tarile, cei care ocupa anumite pozitii inalte se gasesc, din punct de vedere legal anumite modalitati, anumite parghii prin care li se permite sa-si dedice majoritatea timpului in interesul tarii si al societatii si nu sa stai. Sigur, pana la urma nu e nimic injositor. Dar e o problema de gestiune a timpului”, a explicat Calin Popescu Tariceanu la o emisiune TV.

Explicatiile pe care le-a dat Calin Popescu Tariceanu vin pentru prima data la cinci zile dupa ce News.ro l-a filmat cand a fost sa-si reinnoiasca permisul de conducere ocolind o coada de aproximativ 1.000 de persoane prin spatele cladirii DRPCIV. La sediul serviciului de permise a fost asteptat de reprezentanti ai institutiei care l-au condus in cladire si i-au facut procedurile pentru eliberarea documentului. In tot acest timp, in care Tariceanu a completat documentele si a facut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea sa intre in cladire chiar daca, oficial, era ora deschiderii.

„Am vorbit sa merg inainte de inceperea programului, sigur ca sa nu fac un gest ostentativ de a trece prin fata. Lucrurile astea, intotdeauna incerc sa le gestionez cat mai discret posibil”, a mai zis presedintele Senatului.

Calin Popescu Tariceanu a spus ca nu face abuz de functia sa si ca, de cand ocupa functii publice, nu isi aminteste sa fi folosit antemergator desi are dreptul legal. De asemenea, el a spus ca isi face cumparaturile singur pentru gospodarie dar, cand este vorba despre deplasari, se ocupa cabinetul sau si angajatii SPP de rezervarea cazarii a biletelor.

Mai multe anchete au fost declansate dupa ce Calin Popescu Tariceanu a beneficiat de tratament special pentru preschimbarea permisului de conducere.

"Directia Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor s-a autosesizat in urma materialelor de presa aparute si se efectueaza verificari la nivelul directiei. La finalul acestor verificari vor fi anuntate rezultatele printr-un comunicat de presa. Sunt verificari interne”, a anuntat, luni, pentru News.ro, comisarul-sef Mihai Enache, purtatorul de cuvant al DRPCIV.

Si Institutia Prefectului a anuntat ca vor fi declansate verificari. "Dupa cum stiti, acolo sunt si alte institutii care isi desfasoara activitatea in cadrul ministerului. Adica e si Directia (DRPCIV - n.r.). Trebuie sa vad exact care este pozitia directiei, DRPCIV-ului. Pentru ca dansii sunt administratorii cladirii. Daca au declansat dansii o cercetare sau daca o declansam noi. Daca nu o vor face dansii, o vom face noi. Dar nu vreau sa ne suprapunem”, a declarat Paul Nicolae Petrovan, prefectul Capitalei, pentru News.ro.

Nicolae Petrovan a explicat ca, in cazul in care abaterile disciplinare au fost comise de ofiteri sau subofiteri, competenta de cercetare este a DRPCIV, care se afla in subordinea Ministerului Afacerilor Interne, iar daca abaterile au fost comise de personalul contractual, atunci competenta va fi a Institutiei Prefectului.

"Am solicitat la SRPCIV (serviciul Bucuresti) sa ne faca o informare cu privire la cele rezultate din situatia prezentata de dumneavoastra. In functie de ce mi se va comunica vom analiza natura faptelor. (...) Vom vedea exact ce s-a intamplat, ce explicatii vor da oamenii de acolo si, in functie de analiza, vom dispune masurile legale care se impun”, a mai adaugat Nicolae Petrovan.

Denunt penal impotriva lui Calin Popescu Tariceanu

Avocatul Elenina Nicut a trimis, vineri seara, la Directia Nationala Anticoruptie un denunt impotriva lui Calin Popescu Tariceanu pentru infractiunea de folosirea influentei din functia de presedinte de partid in scopul obtinerii de foloase necuvenite dupa ce, joi, a beneficiat de un tratament preferential cand a fost primit prin curtea interioara a DRPCIV ca sa isi preschimbe permisul de conducere, timp in care publicul nu a mai avut acces in cladire.

"Orice alta persoana straina de institutie, care nu se bucura de influenta si autoritatea numitului Popescu Tariceanu Calin Constantin Anton, nu ar fi putut patrunde cu autoturismul in curtea interioara a institutiei, nu ar fi fost intampinat de un reprezentant al institutiei, dupa cum nu ar fi putut intra in cladirea institutiei pe o alta usa de acces decat cea destinata publicului si in afara programului de lucru cu publicul”, se arata in denuntul formulat de avocatul Elenina Nicut din Baroul Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri