Primaria Sectorului 3 a platit 6,6 milioane de lei unor case de avocatura pentru a reprezenta in procese, chiar daca are 14 consilieri juridici, pentru pentru serviciile de reprezentare juridica nefiind organizata licitatie electronica.

Autoritatea locala condusa de Robert Negoita a oferit, in august, serviciile de reprezentare juridica pentru procesele primariei in cadrul a trei loturi, criteriul de atribuire fiind “cel mai bun raport calitate - pret”, conform News.ro.

Primul lot, in valoare de 3.580.000 de lei fara TVA, a fost oferit caselor de avocatura Murar & Asociatii, Asocierea Niculescu - Gorpin M . Raluca Andreea - Gaspar Paula Loredana – C.A. Dumitrache - Chironda Oxana, Asocierea Firon Bar - Nir - Covaliu Mihai Stefan, Petrosel Dragomir si Asociatii, Zamfirescu Racoti and Partners, Asocierea Diana Gorun - Mindroc Catalin, Pana Cosmin Razvan si Asocierea Mihu Pangratie si Gozia.

Al doilea lot, in valoare de 1.074.000 de lei fara TVA, a fost atribuit pentru "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic". Castigatorii celei de-a doua runde sunt: Asocierea Niculescu - Gorpin Raluca Andreea - Gaspar Paula Loredana, Dumitrache - Chironda Oxana, SCPA Ceparu si Irimia, Asocierea Dragomir si Asociatii si Petrosel Dragomir si Asociatii, Asocierea Mihu Pangratie si Gozia, SCA Leaua si Asociatii, SCA Zamfirescu Racoti and Partners.

Pentru lotul 3, in valoare de 1.969.000 de lei fara TVA, Primaria precizeaza ca a facut “o selectie de oferte in conformitate cu normele procedurale interne nr. 1414/09.02.2015 aprobate de Primarul Sectorului 3”. Acest lot a fost castigat de aceleasi case de avocatura ca si cele din primul lot, la care se adauga SCA Leaua si Asociatii si SCPA Daghie si Asociatii.

Ordonanta de Urgenta 26/2012 privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice arata ca “autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum si regiile autonome care au in structura organizatorica personal propriu de specialitate juridica nu pot achizitiona servicii juridice de consultanta, de asistenta si/sau de reprezentare”.

Actul normativ mai prevede ca pot fi contractate servicii juridice private, insa doar “in situatii temeinic justificate”. Directia Juridica a Primariei Sectorului 3 are angajati 14 consilieri juridici, a precizat autoritatea locala, la solicitarea News.ro.

Sursa foto: corgarashu / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri