Procurorii DNA au gasit, cand au perchezitionat locuinta medicului Eduard Moldovanu, de la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, aproape 70 de plicuri cu bani, in unul dintre acestea fiind 40.000 de euro, iar in altul 10.000 de lei, printre bancnote fiind si cele puse la dispozitia denuntatorului de catre anchetatori, au declarat, pentru News.ro, surse judiciare.

Medicul Eduard Moldovanu, seful Laboratorului de Radiologie si Imagistica Medicala din Spitalul de Neurochirurgie "N. Oblu” Iasi, doua asistente si un infirmier au fost trimisi in judecata in 28 iulie, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi, fiind acuzati ca au cerut si au primit bani de la pacienti pentru investigatii RMN, conform News.ro.

Procurorii anticoruptie au aratat, in rechizitoriul trimis Tribunalului Iasi, unde va fi judecat dosarul, ca la perchezitiile facute la domiciliul medicului Eduard Moldovanu s-au gasit mai multe plicuri in care erau sume mari de bani. Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca anchetatorii DNA Iasi au gasit la locuinta medicului Moldovanu 67 de plicuri in care se aflau sume considerabile de bani, intr-unul dintre acestea fiind 10.000 de lei, iar in altul 40.000 de euro.

La momentul judecarii propunerii de arestare preventiva, avocatul medicului a sustinut in fata judecatorului de drepturi si libertati ca sumele mari de bani gasite la perchezitii reprezinta salarii primite de Eduard Moldovanu de la unitatile medicale cu care acesta colaboreaza.
DNA arata insa ca intr-unul dintre plicuri au fost gasite bancnote puse la dispozitia denuntatorului de catre anchetatori, fiind identificate dupa seriile acestora, care au fost consemnate anterior remiterii lor.

Anchetatorii au scris in actul de sesizare a instantei ca, in 16 martie, ”organele de urmarire penala au identificat si pus la dispozitia (...) suma de 1.000 de lei in bancnote cu cupiura de 100 de lei, din aceasta suma (...) remitand 600 de lei inculpatului Moldovanu Eduard si 100 de lei inculpatului Aranyosi Dan Ionut (infirmierul - n.r.)”.

”La data de 23.06.2016 s-au analizat comparativ seriile bancnotelor puse la dispozitia (... ) de organele de urmarire penala (conform proceselor verbale atasate la dosar), bancnote care ulterior au fost remise conform ordonantelor de autorizare inculpatului Moldovanu Eduard, in vederea probarii activitatii infractionale a acestuia, cu seriile bancnotelor ridicate de la domiciliul inculpatului Moldovanu Eduard cu ocazia perchezitiei domiciliare din data de 3 iunie”, au precizat procurorii.

Anchetatorii mai arata ca, in 12 mai, ”a fost pusa la dispozitia (...) suma de 800 (opt sute) lei, in bancnote cu cupiura de 100 lei”, iar la data de 13 mai, ”(...) a remis cu titlu de mita suma de 600 de lei (formata din 6 bancnote din cele 8 cu seriile amintite mai sus) inculpatului Eduard Moldovanu, in schimbul efectuarii de catre inculpat a unui examen RMN fara ca investigatia sa fie inregistrata in evidentele unitatii medicale si fara a se efectua plata catre spital a acestei investigatii”.

”Ulterior, cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuata la domiciliul inculpatului Moldovanu Eduard au fost ridicate mai multe plicuri ce contineau bancnote cu cupiura de 100 lei, seriile acestor bancnote fiind consemnate in procesul verbal intocmit cu ocazia perchezitiei”, mai noteaza anchetatorii, care arata ca, ”analizandu-se comparativ aceste serii, a rezultat faptul ca in plicul numerotat 32, ce continea suma de 10.000 de lei, in bancnote cu cupiura de 100 de lei ridicat de la domiciliul inculpatului Moldovanu Eduard, au fost identificate 5 bancnote cu aceleasi serii mentionate in procesul verbal prin care organele de urmarire penala au pus la dispozitia (...) suma de 800 de lei, respectiv urmatoarele bancnote...”, potrivit rechizitoriului.

Medicul Eduard Moldovanu va fi judecat de Tribunalul Iasi pentru luare de mita si abuz in serviciu, asistentele medicale Maria Magdalena Rindasu si Carmen Elena Ghermanau sunt acuzat de luare de mita, iar infirmierul Dan Ionut Aranyosi, de complicitate la abuz in serviciu si complicitate la luare de mita. In schimbul unor pedepse cu suspendare, asistenta Carmen Elena Gherman si infirmierul Dan Ionut Aranyosi au recunoscut faptele de care sunt acuzati. Cei doi vor efectua munca in folosul comunitatii in cadrul Directiei de Asistenta Comunitara Iasi sau Primaria Iasi, pe o perioada de 90 de zile, respectiv 60 de zile.

Procurorii sustin ca in perioada 18 martie - 3 iuni, Eduard Moldovanu, seful Laboratorului de Radiologie si Imagistica Medicala al Spitalului de Neurochirurgie Iasi, a primit de la pacienti sume cuprinse intre 250 si 600 de lei, in total 3.300 de lei, pentru investigatii RMN, interpretarea rezultatelor si prescrierea de tratamente, fara ca acestea sa fie inregistrate in evidente. In cursul urmaririi penale, Eduard Moldovanu a achitat suma de 3.750 de lei, reprezentand explorarile radiologice cu plata efectuate, spitalul recuperand astfel prejudiciul cauzat, au precizat anchetatorii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri