Politistii de frontiera de la granita nord au confiscat 10.000 de pachete de tigari de contrabanda in valoare de peste 80.000 de lei, in ultimele 24 de ore, in urma a trei operatiuni scrie News.ro.

Prima operatiune a avut loc sambata, in jurul orei 04.30, cand un echipaj al Politiei de Frontiera de la Sectorul Sarasau, judetul Maramures, a observat patru persoane care se deplasau de la granita catre interiorul tarii, transportand colete voluminoase, se arata intr-un comunicat publicat duminica.

”Imediat s-a actionat trecandu-se la urmarirea si somarea prin voce a persoanelor in cauza, insa acestea nu s-au supus, au abandonat coletele si au incercat sa fuga, fapt pentru care s-a tras cu armamentul din dotare, conform prevederilor legale in vigoare, un foc de avertisment in plan vertical”, potrivit comunicatului.

In urma actiunii, politistii de frontiera au retinut un barbat, in timp ce celelalte trei persoane au sarit in Raul Tisa, intorcandu-se inot pe teritoriul ucrainean.

”La fata locului au fost descoperite opt colete voluminoase care contineau tigari de provenienta ucraineana. Drept urmare, s-a luat masura conducerii persoanei retinute, identificata ca fiind cetateanul ucrainean K. Dumitro de 19 ani, impreuna cu baxurile cu tigari la sediul sectorului, in vederea continuarii cercetarilor”, se mai arata in comunicatul Politiei de Frontiera.

In colete erau 6.000 de pachete, in valoare de peste 53.000 lei, intreaga cantitate fiind confiscata. In cauza se fac cercetari pentru contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat. Tot sambata, si politistii de frontiera de la Valea Viseului, judetul Maramures, au descoperit, in timpul unei misiuni, 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 27.000 lei, conform comunicatului.

In cauza, sunt efectuate cercetari pentru identificarea persoanelor implicate si documentarea intregii activitati infractionale. Totodata, in noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 01.00, la politistii de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret au descoperit 690 de pachete de tigari asupra unui barbat in varsta de 53 de ani din judesul Botosani care voia sa intre in tara.

”In baza unei analize de risc, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra autovehiculului. Astfel, a fost descoperita ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in pneurile autoturismului, cantitatea de 690 pachete tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana”, se arata in comunicatul Politiei de Frontiera.

Tigarile in valoare de aproximativ 900 de lei au fost confiscate, in timp ce barbatul a primit o amenda de 6.000 de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri