Tribunalul Ilfov a decis definitiv, miercuri, ca fostul impresar Ioan Becali sa fie eliberat conditionat, dupa ce a executat doi ani si sase luni din pedeapsa de sase ani si patru luni de inchisoare primita in dosarul transferurilor de jucatori.

Judecatorii Tribunalului Ilfov au admis astfel contestatia formulata de Ioan Becali dupa ce Judecatoria Sectorului 4 a decis, in 27 iulie, ca fostul impresar sa ramana in continuare in penitenciar. Decizia Tribunalului Ilfov este definitiva, Ioan Becali urmand sa fie eliberat din Penitenciarul Poarta Alba, conform News.ro.

Si in februarie, Ioan Becali a cerut instantei sa fie liberat conditionat, insa solicitarea sa a fost atunci respinsa. Cererea de la Judecatoria Sectorului 4 s-a judecat atunci in lipsa lui Ioan Becali, care era internat in Clinica de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, condusa de medicul Serban Bradisteanu.

Alte doua cereri de liberare conditionata a lui Ioan Becali au fost formulate anterior, ambele fiind respinse, una de Tribunalul Constanta, si o alta a comisiei de specialitate de la Penitenciarul Poarta Alba, unde fostul impresar a executat o parte din pedeapsa. Daca la primele doua cereri, cele 90 de zile primite pentru ca a scris trei carti au fost luate in considerare de instanta, in baza noilor prevederi legale, acestea nu mai pot fi scazute din pedeapsa.

In martie 2014, in dosarul transferurilor de jucatori au fost condamnati Ioan Becali si Cristian Borcea la cate sase ani si patru luni, Victor Becali la patru ani si opt luni, George Copos la trei ani si opt luni, Mihai Stoica la trei ani si sase luni, Gheorghe Popescu la trei ani, o luna si zece zile, Jean Padureanu si Gheorghe Netoiu la trei ani si patru luni.

Dintre cei opt oameni de fotbal mai sunt incarcerati Ioan Becali, Victor Becali si Cristian Borcea, ceilalti cinci fiind eliberati conditionat.
Ioan Becali mai este judecat intr-un dosar, alaturi de Victor Becali si Cristian Borcea, pentru ca i-ar fi dat mita 195.000 de euro judecatoarei Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucuresti, ca sa dispuna achitarea oamenilor de fotbal acuzati in dosarul transferurilor.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri