Politistii fac perchezitii la puncte de lucru din Bucuresti si Ilfov ale unor firme suspectate de rambursari ilegale de TVA si evaziune fiscala, cu un prejudiciu de peste cinci milioane de euro, comise prin intermediul unor societati din domeniul constructiei de ansamblui rezidentiale si hoteluri. Surse judiciare declarand ca una dintre perchezitii este societatea Pro Hotels, din cadrul grupului de firme Rin Group, detinut de fratii Ionut si Robert Negoita.

Potrivit Politiei Romane, perchezitiile sunt facute de ofiterii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei de Investigatii Criminale efectueaza la doua punctele de lucru, respectiv birouri si spatii comerciale, ale unor societati comerciale, conform News.ro.

“In cauza, se efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunilor de efectuarea de rambursari ilegale de TVA si de evaziune fiscala, fapte prevazute si pedepsite de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, care au fost comise prin intermediul unor societati comerciale ce desfasoara activitati in domeniul constructiei de ansambluri rezidentiale si hoteluri. Prejudiciul estimat este de peste 5.000.000 de euro”, a precizat Politia Romana.

Surse din Politie au declarat, pentru News.ro, ca una dintre perchezitii este la un birou al firmei Pro Hotels, aflat in hotelul Rin Grand. Pro Hotels face parte din grupul de firme Rin Group, detinut de fratii Ionut si Robert Negoita. Actiunea este coordonata de procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, cu sprijinul Institutului National de Criminalistica si al Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale din Politia Romana, precum si cu suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri