Ministerul Sanatatii vrea sa introduca in Catalogul national al preturilor medicamentelor 132 de produse noi, sa excluda 44 de produse si sa scada preturile pentru alte 29, scrie News.ro.

Proiectul de Ordin al ministrului Sanatatii care modifica si completeaza anexele din actul normativ din 2015 privind preturile maximale ale medicamentelor cuprinse in Catalogul national al preturilor medicamentelor autorizate de punere pe piata in Romania si a preturilor de referinta generice ale acestora (CANAMED) a fost pus in dezbatere publica.

Potrivit proiectului, in CANAMED se introduc 132 de medicamente si scad preturile pentru 29 de produse. De asemenea, vor fi excluse din Catalog 44 de produse, din mai multe motive, printre care expirarea termenului de valabilitate a autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor si furnizarea de medicamente pentru nevoi speciale, precum si la solicitarea detinatorilor autorizatiilor de punere pe piata.

Dintre cele 132 de medicamente introduse in CANAMED, 32 sunt inovative, opt biosimilare, doua sunt medicamente "orfane”, folosite pentru tratarea bolilor rare, si restul sunt generice.

Ministerul Sanatatii aduce si unele corectii privind incadrarea eronata a unor medicamente la alte preturi sau incadrarea gresita la generice in loc de biosimilare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri