Plenul Senatului va constata, luni 31.10, ca 27 de initiative legislative intra in adoptare tacica, termenele pentru dezbatere si adoptare fiind atinse in datele de 24,25,26, respectiv 27 octombrie. Printre acestea se afla Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind lucrarile scrise in penitenciar si modificarile la legea antifumat, care vizeaza redefinirea spatiului inchis si crearea de cluburi de fumatori.

Cele 27 de initiative legislative urmeaza sa fie citite in plenul Senatului, care va constata intrarea acestora in adoptare tacita si va decide trimiterea la Camera decizionala, in forma initiala. Adoptarea tacita a celor 27 de proiecte vine in urma mai multor sedinte de plen care au fost suspendate, in special in a doua zi din saptamana, marti, din cauza lipsei de cvorum. conform News.ro.

Astfel, in ultimele doua saptamani, sedintele de plen de marti, in care se dezbateau proiectele de lege ordinare, nu s-au putut tine, din cauza absentei senatorilor de la sedinte. Ultima sedinta de plen de martea trecuta a fost suspendata dupa apelul nominal, in conditiile in care in sala se aflau doar 50 de senatori, cvorumul de lucru fiind de 78 de senatori.

Printre proiectele care urmeaza sa mearga la Camera Deputatilor se afla proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal.

La Senat, proiectul fusese amendat in sensul in care persoanele aflate in inchisoare sa beneficieze de 20 de zile de scurtare a pedepsei, pentru fiecare lucrare stiintifica publicata in regim de detentie. Ordonanta prevedea 20 de zile, indiferent de numarul lucrarilor publicate. Pentru ca a trecut tacit, proiectul de lege de aprobare a Ordonantei va ajunge in dezbaterea Camerei Deputatilor in forma initiala a Guvernului.

Un alt proiect de lege care va ajunge pe masa deputatilor este propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului de tutun, modificata si completata prin Legea nr. 15/2016. In Senat, propunerea legislativa a primit mai multe amendamente in comisii, prin care se redefinea spatiul public inchis si se introducea conceptul de cluburi de fumatori.

Au mai trecut tacit propunerea legislativa privind Adoptia in Romania, propunerea legislativa privind modificarea articolului 71 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori si propunerea legislativa privind transmiterea unui teren sub luciu de apa cu amenajarea piscicola aferenta din domeniul public al statului si din administrarea Centrului de Cercetare-Dezvoltare pentru Piscicultura Nucet, judetul Dambovita, in domeniul public al comunei Corbii Mari si in administrarea Consiliului Local al Comunei Corbii Mari, judetul Dambovita.

Alt proiect care merge la Camera in forma initiala este propunerea legislativa pentru instituirea Zilei nationale de cinstire a martirilor romani din temnitele comuniste.

Sursa foto: Denis Kuvaev / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri