Politistii de la Brigada de Autostrazi si Misiuni Speciale a IGPR si un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Lehliu au deschis un dosar penal pentru infractiunile de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa in urma accidentului produs sambata dimineata pe Autostrada A2 in urma caruia trei persoane si-au pierdut viata, iar alte 57 au fost ranite.

In cadrul investigatiei penale urmeaza ca anchetatorii sa stabileasca dinamica accidentului si sa fie audiate persoanele implicate si martorii care au vazut ce s-a intamplat sambata dimineata pe Autostrada A2, spune, pentru News.ro Liliana Banescu, prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Lehliu, potrivit News.ro.

„Se fac verificari sub aspectul savarsirii a doua infractiuni in forma agravanta, respectiv ucidere din culpa in forma agravanta intrucat sunt trei persoane decedate. De asemenea, pentru vatamare corporala din culpa, retinuta tot in forma agravanta intrucat sunt 29 de victime ranite mai grav. Se efectueaza inca cercetarea la fata locului intrucat e un numar mare de masini implicate. Cei trei decedati sunt transportati la Serviciul de Medicina Legala Calarasi in vederea efecuarii necropsiei”, a mai declarat pentru News.ro Liliana Banescu, prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Lehliu.

Procurorul a confirmat si ca anchetatorii verifica ipoteza potrivit careia una dintre masini a iesit din parcarea autostrazii fara sa se asigure insa se va sti cu certitudine daca lucrurile au stat asa in urma investigatiilor.

In urma accidentului de sambata dimineata de pe Autostrada A2, 13 victime au fost transportate la Spitalele de urgenta „Bagdasar Arseni”, 11 la Spitalul de Urgenta „Floreasca”, cinci la Spitalul de Urgenta „Sf. Pantelimon”, cinci la Spitalul Universitar de Urgenta, patru la Spitalul „Elias”, si trei la Spitalul „Sf. Ioan”, toate din Capitala, transmite Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

O parte dintre cele 41 de victime transportate la spital ajunsesera initial la Spitalul din orasul Lehliu insa medicii au luat decizia, in urma triajului, sa fie transferati la Bucuresti.

Personalul de interventie trimis de la fata locului a fost format din opt ofiteri ISU, 86 de subofiteri, noua medici si 22 de asistenti, mai arata oficialii Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

George Iacob, prefectul judetului Calarasi spune ca, in urma accidentului produs sambata dimineata pe Autostrada A2, sunt 60 de victime dintre care trei sunt decedate, fiind, in total, 29 de masini implicate, un bilant final urmand sa fie comunicat la terminarea interventiei.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri