Cererea de anulare inaintata de firma de asigurare City Insurance impotriva decizii emise de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), de declansare a procedurii de redresare financiara, a fost respinsa de catre Curtea de Apel Bucuresti (CAB), conform unui comunicat de presa. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.

In luna aprilie a acestui an, ASF a declansat procedura de redresare financiara in cazul City Insurance, unul dintre cei mai importanti jucatori pe segmentul asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto (RCA), cu o cota de piata de 11,8% la finalul primului semestru, conform News.ro.

ASF a limitat vanzarile de polite noi la 75% din sumele subscrise in 2015.

Decizia a fost luata dupa ce ASF a constatat ca lichiditatea scazuse sub nivelul prevazut de lege, ceea ce a condus la imposibilitatea onorarii obligatiilor in timp util. In plus, City Insurance a inregistrat intarzieri importante la plata despagubirilor pentru accidentele din strainatate, potrivit ASF.

Reprezentantii City Insurance au cerut anularea acestei decizii in instanta, considerand-o nelegala.

”Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins ca neintemeiata, in sedinta din data de 1 noiembrie 2016, cererea de anulare introdusa de Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance impotriva deciziei nr. 901/18.04.2016 emisa de catre ASF”, se arata in comunicat.

In iulie, ASF a aprobat planul de redresare financiara a companiei City Insurance, care obliga actionarii societatii sa majoreze capitalul social cu 30 milioane euro pana la 30 septembrie, asiguratorul fiind obligat, de asemenea, sa recupereze imprumuturile acordate altor firme din acelasi grup.

In octombrie, ASF a anuntat ca a decalat cu o luna, de la 30 septembrie, termenul pentru majorarea capitalului social al City Insurance cu 30 milioane de euro, invocand lipsa raportului de audit, care ar fi trebuit sa fie gata la finalul lunii octombrie. Presedintele ASF, Misu Negritoiu, a declarat recent, intr-un interviu pentru Profit.ro, ca raportarile City Insurance cu privire la punerea in practica a masurilor din planul redresare financiara sunt “subtiri” si arata o lipsa de seriozitate din partea actionarilor.

Asiguratorul City Insurance este controlat de Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Nastase. Piata RCA a fost supusa unor socuri din 2015 pana in prezent, cu jucatori importanti aflati fie in insolventa, fie in dificultate financiara. In aprilie 2016, Curtea de Apel a aprobat definitiv intrarea in faliment a fostului lider al pietei RCA, Astra Asigurari.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri