Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) a demarat controale la toate proiectele pentru care autoritatea a acordat finantare, prin bugetul de stat, inca de cand a fost infiintata institutia, a declarat presedintele ANT, Anca Pavel-Nedea, pentru News.ro.

"Pana in prezent nu am descoperit nereguli. Insa aceste verificari vor continua. De asemenea, agentiile de turism vor fi permanent verificate. Lista cu agentiile licentiate o updatam permanent", a spus Pavel-Nedea, pentru News.ro.

Sefa ANT sustine ca a reusit deblocarea bugetului alocat pentru investitii strategice in turism, “investitii care pentru foarte multe din zone insemna singura sansa pentru realizarea unui obiectiv turistic, indiferent daca vorbim de o partie de schi sau alt tip de investitie”.

Proiectele fusesera demarate in urma cu cativa ani si au ramas blocate, desi exista finantare, potrivit ANT. Prin bugetul Ministerului Economiei s-a aprobat, in februarie 2016, alocarea de fonduri pentru proiectele de investitii in turism in valoare de 43,9 milioane lei.

Din acest buget, presedintele ANT a aprobat alocarea a 28,5 milioane lei catre mai multe autoritati locale. Astfel, consiliul local Borsec, din judetul Harghita, a primit 4 milioane lei, consiliul local Petrosani (Hunedoara) a primit 2,6 milioane lei, in timp ce consiliul local Campulung Moldovenesc (Suceava) a primit 18 milioane lei. Alte localitati au primit sume mult mai mici.

In septembrie 2016, prin modificarea bugetului, valoarea fondurilor transferate bugetelor locale pentru realizarea de investitii in turism a ajuns la 39,5 milioane lei, sustine ANT.

Sursa foto: Shutterstock/Anton Prado PHOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri