Denuntul impotriva chirurgului Gheorghe Burnei a fost facut in septembrie, iar cauza vizeaza 17 fapte de coruptie comise in perioada octombrie-noiembrie, anunta Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

"In data de 10 decembrie 2016, procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu ofiteri din cadrul Directiei Generale Anticoruptie si Serviciului Omoruri - DGPMB. efectueaza cinci perchezitii domiciliare, dintre care una la un spital din municipiul Bucuresti", transmit reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, informeaza News.ro.

Ei mai arata ca dosarul medicului Gheorghe Burnei vizeaza comiterea a 17 fapte de coruptie.

"Cauza a fost constituita in data de 28 septembrie 2016, ca urmare a unui denunt, si vizeaza la momentul actual savarsirea a 17 fapte de coruptie, comise in perioada octombrie-noiembrie 2016", spun procurorii.

Anchetatorii aduaga ca actiunile in cauza au fost efectuate cu sprijinul de specialitate al Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Tehnic si Serviciul Operatii si al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul IGPR.

Doi colegi de la Spitalul "Marie Curie" din Capitala din echipa doctorului ortoped Gheorghe Burnei, care ar fi suspectat de luare de mita, vatamare corporala grava si tentativa de omor, sunt audiati, sambata de procurori, in calitate de martori. De asemenea, cabinetul medicului Burnei a fost sigilat de anchetatori.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Marie Curie, Denise Stanescu, a declarat, sambata, ca procurorii fac perchezitii doar la etajul al doilea al spitalului, respectiv la Clinica de Ortopedie condusa de Gheorghe Burnei, iar alti doi colegi din echipa acestuia au fost chemati de anchetatori pentru a fi audiati in calitate de martori.

Doctorul Gheorghe Burnei era de garda sambata, fiind inlocuit de alt coleg ortoped, a mai spus purtatorul de cuvant de la "Marie Curie".

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat, sambata, ca nu ar fi existat nicio sesizare la Colegiul Medicilor din Romania impotriva chirurgului Gheorghe Burnei, iar in acest caz medicul fie are doar o problema de coruptie, fie exista o problema grava de sistem si de incredere in institutii-cheie.

"Am transmis ieri (vineri, n.r.) o adresa catre presedintele Colegiului Medicilor din Romania pentru a intelege daca au existat plangeri referitor la cazurile profesorului Burnei si cum au fost ele solutionate. Din discutia telefonica pe care am avut-o azi dimineata (sambata, n.r.) cu dr. Gheorghe Borcean, presedintele Colegiului Medicilor - institutia care oficial este cea indreptatita sa evalueze (si prin asta sa previna) astfel de cazuri -, se pare ca nu a existat nicio astfel de sesizare. Vor reveni cu detalii la inceputul saptamanii", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Ministrul Sanatatii mai arata ca, in acest caz, exista doua posibiltati, fie chirurgul Gheorghe Burnei are doar o problema de coruptie, fie exista o problema grava de sistem.

"Avem asadar doua posibilitati: fie domnul prof. dr. Burnei are doar o problema de coruptie (pe care, desigur, trebuie sa o lamureasca), fie avem o problema grava de sistem, de functionare si de incredere in cateva institutii-cheie", a adaugat Vlad Voiculescu.

La randul sau, Daniel Buzatu, managerul Spitalului "Marie Curie", a declarat, sambata, pentru News.ro, ca nu a primit reclamatii, nici de la pacienti, nici de la colegi, impotriva chirurgului ortoped Gheorghe Burnei, audiat de procurori, potrivit unor surse judiciare, pentru luare de mita si experimente neautorizate pe copii.

Intrebat daca au existat sesizari impotriva medicului Gheorghe Burnei, care este audiat sambata, in doua dosare vizand, potrivit unor surse judiciare, acuzatii de luare de mita, respectiv de vatamare corporala grava si tentativa de omor, managerul Spitalului "Marie Curie" a declarat ca nu a primit nicio reclamatie.

"Nu am primit nicio reclamatie de la pacienti si nici colegii nu mi-au semnalat nereguli", a spus Daniel Buzatu.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, suspectat de luare de mita si experimente neautorizate pe copii, ar fi cerut sume cuprinse intre 1.000 de lei si 1.000 de euro pentru o operatie, au declarat, sambata, surse judiciare, pentru News.ro.

Pe numele lui Gheorghe Burnei au fost deschise doua dosare distincte, intrumentate insa de acelasi procuror, au precizat sursele citate.

Unul dintre dosare a fost deschis in urma cu aproximativ doua luni, pentru luare de mita, dupa ce parintii unuia dintre copiii operati de medic au facut un denunt la Directia Generala Anticoruptie. Anchetatorii l-au supravegheat pe medic si au constatat ca el cerea sume cuprinse intre 1.000 de lei si 1.000 de euro, pentru o operatie, au mai aratat sursele.

Al doilea dosar al lui Burnei vizeaza acuzatii de vatamare corporala grava si tentativa de omor, potrivit surselor citate.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei a fost ridicat, sambata dimineata, de politisti si dus la Spitalul Marie Curie, pentru a asista la una dintre cele cinci perchezitii care au loc in acest caz. O alta perchezitie a avut loc acasa la medic.

In urma experimentelor facute de medic, mai multi copii ar fi avut de suferit, potrivit acelorasi surse.

Cu cateva zile in urma, in 6 decembrie, Casa Jurnalistului a prezentat cazul unei fete, care, in urma a 11 operatii efectuate de Gheorghe Burnei, de-abia se mai poate da jos din pat, dupa ce medicul i-ar fi implantat un dispozitiv ceramic neomologat.

Medicul Gheorghe Burnei este profesor universitar la Catedra de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a UMF "Carol Davila" din Bucuresti. Burnei este si seful Clinicii de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica din cadrul Spitalului "Maria Sklodowska Curie".

El a realizat sase interventii chirurgicale in premiera mondiala si 22 de interventii chirurgicale in premiera nationala, potrivit prezentarii sale de pe site-ul retelei de clinici "Regina Maria".

Potrivit declaratiei de avere din 2014, Gheorghe Burnei detine o casa, mostenita in 2012, un apartament, cumparat in 1993, jumatate dintr-un alt apartament, dobandit in 1990, precum si un autoturism Skoda Octavia, cumparat in 2005.

In 2014, Burnei detinea un cont de 23.500 de euro la BCR. Veniturile realizate de Burnei in 2014 sunt: 51.894 lei ca medic primar la "Marie Curie", 55.980 lei ca profesor la UMF Carol Davila, 80.884 lei ca medic la Centrul Medical Unirea, in timp ce sotia lui a realizat venituri de 27.248 de lei, ca medic la Spitalul "Sfantul Ioan" din Capitala. Burnei a primit si 318 lei in calitate de colaborator al revistei "Viata Medicala".

Sursa foto: Elnur/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri