Omul de afaceri Corneliu Iacobov, condamnat in 2012 la sapte ani de inchisoare pentru prejudicierea Rafo Onesti, va parasi, marti, Penitenciarul Poarta Alba, unde este incarcerat, dupa ce Judecatoria Medgidia a admis cererea de eliberare conditionata, iar decizia nu a mai fost atacata de procurorii DIICOT.

Judecatoria Medgidia a admis in 6 decembrie propunerea de eliberare conditionata a lui Corneliu Iacobov, formulata de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din Penitenciarul Poarta Alba. Decizia putea fi atacata in termen de trei zile de la comunicare de procurorii DIICOT, insa nu a fost contestata la Tribunalul Constanta, astfel ca hotararea a ramas definitiva, conform News.ro.

Corneliu Iacobov formulase in acest an mai multe cereri de eliberare conditionata, respinse atat de Judecatoria Medgidia, cat si de Tribunalul Constanta. Reprezentantii Penitenciarului Poarta Alba au declarat ca Iacobov urmeaza sa paraseasca marti locul de detentie. El a ispasit patru ani si jumatate din pedeapsa.

Omul de afaceri Corneliu Iacobov a fost condamnat, in iunie 2012, la sapte ani de inchisoare, de Inalta Curte de Casatie si Justitie dupa ce, in perioada 2000-2003, impreuna cu mai multe persoane, a prejudiciat rafinaria Rafo Onesti cu peste 24 de milioane de lei. Dosarul a fost instrumentat de procurorii DIICOT.

In 2005, Corneliu Iacobov, Toader Gaurean si alte alte doua persoane au fost trimisi in judecata pentru prejudicierea Rafo Onesti, fiind acuzati ca au incheiat cu societatea Metal EuroEst din Campina un contract de vanzare-cumparare, ce avea ca obiect un pachet de actiuni la Electrocarbon Slatina. Procurorii DIICOT aratau in recizitoriu ca Iacobov, Gaurean, in calitate de administrator unic la SC Rafo SA, Liliana Luchian si Marin Marin sunt acuzati ca, in perioada 2000 - 2003, s-ar fi asociat in vederea prejudicierii Rafo cu 24.289.450 de lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri