Prim-ministrul Dacian Ciolos a scris, marti, pe Facebook, ca modificarea Codului Fiscal este o decizie care va trebui luata de viitorul Executiv, care va avea legitimitatea conferita de alegeri si de votul unei majoritati parlamentare.

Dacian Ciolos constata ca discutia sa cu Liviu Dragnea a produs ”ceva tulburare”, motiv pentru care face doua precizari. In primul rand, premierul sustine ca nu a spus ca a fost de acord cu prorogarea unor prevederi din Codul Fiscal. ”Am zis ca o voi analiza, dar ca trebuie avute in vedere mai multe aspecte atat legale cat si de oportunitate”, a scris Ciolos, transmite news.ro.

In al doilea rand, premierul in exercitiu sustine ca modificarea Codului Fiscal trebuie facuta de catre viitorul cabinet. ”Analiza este limpede: acest guvern nu se va atinge de Codul Fiscal. Cum este firesc, orice decizie de aceasta amploare poate sa fie luata, daca se va considera necesar, doar de catre viitorul guvern, legitimat de o majoritate in Parlament si de rezultatele alegerilor de duminica”, a conchis Ciolos.

Si Dragos Pislaru, ministrul Muncii, a avut o reactie pe acest subiect. "Incredibil, dar adevarat - PSD incepe abia acum sa se gandeasca cum sa puna in practica promisiunile electorale - aflam ca de fapt vor sa modifice Codul Fiscal si sa nu mai scada taxele asa cum ei insisi au decis in urma cu un an. Unde scria asta in Programul lor de guvernare? Cum ramane cu minciuna prin omisiune? Cum ramane cu siguranta de pana acum ca erau bani pentru toate promisiunile? Pentru asa ceva trebuie sa isi asume singuri prorogarea! Sa inteleaga lumea cum e cu gardul si leopardul!", a scris pe Facebook ministrul Muncii.

De asemenea, Guvernul a precizat ca in convorbirea telefonica avuta cu liderul PSD Liviu Dragnea, premierul Dacian Ciolos nu a spus ca accepta propunerile acestuia de prorogare a unor termene din Codul Fiscal si a spus ca ia nota si analizeaza. De asemenea, seful Executivului spera ca PSD sa isi respecte promisiunile de campanie si programul de guvernare.

"In cadrul discutiei telefonice cu domnul Liviu Dragnea, premierul Dacian Ciolos nu a confirmat ca accepta propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Prim-Ministrul a precizat ca ia nota si analizeaza aceasta propunere, dar trebuie avute in vedere mai multe aspecte legale si de oportunitate ale deciziei", precizeaza Executivul.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti ca a vorbit la telefon cu premierul Dacian Ciolos, caruia i-a cerut sa amane mai multe masuri fiscale care, potrivit actualului Cod Fiscal, ar trebui sa se aplice de la 1 ianuarie 2017.

PSD intentioneaza sa reduca TVA de la 20% la 18%, dar din 2018, in timp ce eliminarea taxei pe stalp si a accizei suplimentare pe carburanti ar trebui realizata doar dupa ce Guvernul se asigura ca masura se va reflecta in preturi si nu in majorarea profiturilor companiilor, sustine Dragnea.

Discutia dintre seful PSD si premier ar fi fost una constructiva, potrivit lui Dragnea. El a precizat ca premierul este cel care l-a sunat, discutia fiind convenita inca de luni.

Liderul PSD a mai spus ca premierul i-a transmis cateva intentii de a adopta acte normative care sa proroge aplicarea unor legi care ar intra in vigoare de la 1 ianuarie.

"Ne-am auzit de ieri (n.r. luni) si am convenit ca astazi sa avem o discutie. Mie mi s-a parut o abordare responsabila din partea premierului, chiar am apreciat asta. Dincolo de supararea fireasca generata de rezultatul alegerilor, a aratat ca este interesat ca Romania sa nu intre intr-un derapaj economic anul viitor, tinand cont si de programul nostru de guvernare prezentat in campanie. Mi-a solicitat, mi-a prezentat, mi-a transmis cateva intentii de a adopta acte normative in guvern, ordonante care sa proroge aplicarea unor legi care ar intra in vigoare de la 1 ianuarie, cu care am fost de acord”, a afirmat Liviu Dragnea.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri