Premierul Dacian Ciolos scrie, pe Facebook, ca actualul Cabinet a luat masuri pentru controlul taierilor ilegale de paduri si ca, de aici inainte, tine de vointa oamenilor de a utiliza toate instrumentele pe care le-am pus la dispozitie si de viitorul guvern sa le foloseasca in interesul tarii, potrivit News.ro.

Ciolos mentioneaza ca taierea ilegala a padurilor a fost un subiect prezent in mod constant in mesajele venite din partea cetatenilor si a fost clar, inca de la inceputul mandatului, ca problema e una care vine din timp si care necesita atat solutii imediate pentru a tine sub control procesul, dar si solutii pe termen mai lung pentru a eradica fenomenul taierilor ilegale.

Premierul aminteste ca in acest an au fost luate mai multe masuri de ordin legislativ pentru controlul taierilor ilegale de paduri, iar Ministerul Mediului a lucrat la un sistem complet si complex de supraveghere a taierilor de material lemnos, in timp real, cu imagini prin satelit, care este functional de cateva zile si usor de folosit.

”InspectorulPadurii.ro arata orice taiere ilegala si genereaza automat o alerta catre cei care trebuie sa intervina. Pe de alta parte, este o forma de transparentizare a tuturor taierilor de masa lemnoasa din Romania pentru publicul larg. Oricine poate vedea, pe harta, ce se intampla in padurile Romaniei: cine taie, unde taie, cat taie, cu acordul cui, de unde incarca marfa, plus posibilele taieri ilegale”, precizeaza Dacian Ciolos.

El mentioneaza ca masurile adoptate de Guvern pe tot parcursul anului au inceput deja sa dea rezultate: paza pentru proprietarii de paduri mici este asigurata integral din banii statului; a inceput inventarierea si punerea sub protectie a padurilor virgine din Romania, proces amanat din 2012; a introdus dreptul de preemptiune in licitatiile de masa lemnoasa pentru producatorii de mobila autohtoni; a dublat si triplat amenzile pentru contraventiile silvice intr-o dinamica a controalelor silvice fara precedent – peste 162.000 anul acesta.

”De aici inainte tine de vointa oamenilor de a utiliza toate instrumentele pe care le-am pus la dispozitie si de viitorul guvern sa le foloseasca in interesul tarii”, incheie Ciolos.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri