Procurorul DNA a cerut, luni, la ultimul termen de judecata de la instanta suprema, condamnarea fostului procuror-sef al DIICOT Alina Bica, a fostului sef al ANAF Serban Pop si a omului de afaceri Horia Simu la pedepse cu executare, in timp ce avocatii au solicitat achitarea acestora, in dosarul de coruptie.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie judeca, luni, ultimul termen in dosarul in care Alina Bica si Serban Pop sunt acuzati de fapte de coruptie legate de solutionarea favorabila a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, judecat si el pentru dare de mita, conform News.ro.

Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie le-a cerut judecatorilor sa aiba in vedere in pronuntarea sentintei ca Alina Bica era magistrat cand a comis fapta si ca nu era cazul sa se compromita primind mita de la omul de afaceri Horia Simu. Magistratul a solicitat condamnarea Alinei Bica la o pedeapsa cu executare pentru luare de mita, aplicarea unei pedepse complementare pe o perioada de cinci ani, confiscarea a 17.500 de euro si mentinerea masurilor asiguratorii.

Procurorul a mai solicitat condamnarea la pedepse cu executare a fostului sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala Serban Pop pentru fapta de complicitate la dare de mita, precum si confiscarea a 150.000 de euro, si a lui Horia Simu, pentru dare de mita. Avocatii Alinei Bica au solicitat achitarea acesteia, aratand ca fapta de care este acuzata nu poate fi probata. Dupa pledoariile finale ale avocatilor si dupa ultimele declaratii ale inculpatilor, instanta va ramane in pronuntare in acest dosar, urmand sa anunte cand va da o solutie. Sentinta nu va fi definitiva si va putea fi contestata la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

Dosarul se judeca de un an si trei luni la instanta suprema si pana luni a avut 25 de termene. In septembrie 2015, fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop au fost trimisi in judecata pentru luare de mita si respectiv complicitate la dare de mita, pentru solutionarea favorabila a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acuzat de dare de mita.

“La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela, in calitate de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, a primit, pentru sine, in mod indirect, printr-un intermediar (martor denuntator in cauza), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urma, in calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Serban. Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost data de omul de afaceri in transe, pe parcursul a opt luni, in cursul anului 2014, inculpatului Pop Serban, pentru ca acesta sa o remita in scopul mentionat mai sus”, au aratat procurorii in rechizitoriu. Anchetatorii sustin ca, in schimbul banilor primiti, Alina Bica ar fi determinat inlocuirea procurorului de caz si ar fi facut presiuni asupra unui alt subordonat de-al sau, pentru a fi pronuntata o solutie de clasare in dosarul in care Horia Simu era urmarit penal.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri