Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti si specialistii INSEMEX fac joi cercetari la Bamboo si un imobil al lui Joshua Castellano aflat in apropierea clubului care a fost distrus in incendiul in urma caruia 44 de persoane au ajuns la spital din cauza intoxicatiei cu fum.

Anchetatorii vor face cercetarea la fata locului in zona anexelor din complexul Bamboo, printre care si la un imobil al lui Joshua Castellano, fondatorul clubului, cladire care a fost sigilata in urma incendiului din noaptea de 20 spre 21 ianuarie, au declarat pentru News.ro surse judiciare, conform News.ro.

Specialistii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) si ofiterii de la Serviciul Omoruri din Politia Capitalei vor merge la clubul Bamboo pentru a stabili cand vor putea face expertiza in cazul incendiului. Primaria Sectorului 2 se va ocupa de indepartarea elementelor metalice prabusite in urma incendiului, pentru care va contracta o firma ce are utilaje specifice pentru astfel de interventii si angajati specializati. In urma incendiului, tavanul clubului Bamboo a cazut si exista riscul ca intreaga structura metalica sa se prabuseasca.

Din acest motiv, anchetatorii nu au putut sa faca pana acum cercetarea la fata locului si sa ridice probe din cladire. Firma cu care va fi incheiat contractul va indeparta elementele instabile ale cladirii, astfel incat anchetatorii sa poata lua probe care vor fi folosite in ancheta. Decizia de a se ocupa Primaria Sectorului 2 de indepartare a elementelor metalice ale cladirii prabusite a fost luata in urma consultarilor din Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, intre reprezentantii autoritatii locale si cei ai Prefecturii Capitalei.

Directorul INSEMEX, George Gaman, a declarat pentru News.ro ca in urma discutiilor cu ofiterii Politiei Capitalei se va putea stabili cand se poate face expertiza privind cauzele incendiului din clubul Bamboo. INSEMEX a facut o expertiza si in cazul incendiului de la clubul Colectiv din Bucuresti. Procurorii au deschis in 21 ianuarie dosar penal, in urma incendiului din clubul Bamboo, fiind inceputa urmarirea penala in rem pentru distrugere din culpa, avand ca urmare vatamarea mai multor persoane.

In urma incendiului din Clubul Bamboo, 44 de persoane au ajuns la sase spitale din Capitala, pentru ingrijiri medicale, dintre care miercuri mai erau internate doua la Spitalul Floreasca. Anchetatorii au declarat ca, din datele de pana acum, nu exista indicii ca incendiul sa fi fost declansat de o mana criminala.

Catalin Dancu, avocatul reprezentantilor clubului Bamboo, a declarat ca incendiul care a mistuit clubul a fost pus, el argumentand cu faptul ca angajati ai clubului ar fi semnalat prezenta unor persoane necunoscute in zona fostei sali de fitness a localului, folosita ulterior ca depozit. Joshua Castellano, fondatorul clubului Bamboo, a declarat, luni, dupa ce a fost audiat la Politia Capitalei, ca focul nu ar fi pornit nici de la instalatia electrica, refacuta in totalitate dupa tragedia din Colectiv, nici de la o tigara. El a precizat ca nu a putut face asigurare, intrucat nu avea inca autorizatie de la ISU, dar urma sa o obtina pana la 30 iunie.

Castellano a mai spus ca in noaptea incendiului, in club erau 700-800 de oameni, capacitatea localului fiind de peste 1.300-1.400 de persoane. Incendiul din Clubul Bamboo a fost anuntat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta sambata 21 ianuarie, la ora 03.32, iar primele echipaje de interventie au ajuns la fata locului la ora 03.47, potrivit Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Peste 260 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafata de aproximativ 3.000 patrati, distrugand clubul Bamboo in totalitate, incendiul fiind declarat stins in 23 ianuarie, dupa 57 de ore de la sosirea echipajelor ISU. Pompierii au retras in 25 ianuarie de la clubul Bamboo ultimul echipaj de supraveghere.

Clubul Bamboo a fost fondat in urma cu 15 ani de Joshua Castellano. In iunie 2005, clubul Bamboo a mai ars din temelii, iar atunci Joshua Castellano spunea ca "singurul vinovat este natura". Catalin Botezatu, actionar in 2005, acuza faptul ca focul a fost pus intentionat.

Sursa foto: Shutterstock/Anton Prado PHOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri