Mircea Basescu, condamnat la patru ani de inchisoare, poate fi liberat conditionat, a hotarat, in aceasta saptamana, Judecatoria Medgidia, dar decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata la Tribunalul Constanta.

Mircea Basescu a depus cererea de eliberare conditionata la Judecatoria Medgidia pe data de 9 februarie, iar instanta a decis ca termenul de judecata sa fie pe data de 2 martie. Basescu a cerut o preschimbare a termenului de judecata, care i-a fost admisa, astfel ca dosarul s-a judecat pe 16 februarie, potrivit News.ro.

Joi, instanta a admis propunerea de eliberare conditionata formulata de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Alba. Astfel, Mircea Basescu poate fi eliberat conditionat, daca nu este retinut sau arestat in alta cauza, a decis Judecatoria Medgidia. Hotararea nu este insa definitiva si poate fi atacata cu contestatie la Tribunalul Constanta in termen de trei zile de la comunicare.

Judecatoria Medgidia hotarase si pe data de 6 octombrie ca Mircea Basescu poate fi liberat conditionat, decizia fiind atacata de procurorii DNA la Tribunalul Constanta. Aceasta instanta a admis contestatia, iar Mircea Basescu a ramas in continuare incarcerar la Penitenciarul Poarta Alba. Tot atunci, Tribunalul a mai decis ca Mircea Basescu mai poate formula o noua cerere de liberare conditionata dupa data de 1 februarie 2017.

Mircea Basescu a fost condamnat definitiv in iunie 2016, de Curtea de Apel Constanta, la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul in care a fost judecat pentru ca ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe langa magistrati pentru solutionarea unui proces care il viza pe Sandu Anghel. Instanta a pastrat astfel decizia data initial de Tribunalul Constanta, in ianuarie 2016. In acelasi dosar, Marian Capatana a primit trei ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenta.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri