Traian Basescu a fost audiat, luni, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, intr-un dosar privind o retrocedare din perioada in care era primar al Capitalei. Avocatul lui Traian Basescu a spus ca nu exista "nicio emotie" in acest caz, pentru ca niciodata clientul sau nu a incalcat legea.

UPDATE ora 12.20 Fostul presedinte Traian Basescu a plecat de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce a fost audiat timp de aproximativ o ora, in dosarul privind retrocedarea mai multor case din centrul Capitalei, in 2003, cand era primar general.

Traian Basescu nu a dorit sa spuna ce declaratii a dat in fata anchetatorilor, in ce dosar a fost audiat si daca a fost pus sub acuzare.

Intrebat daca il cunoaste pe cetateanul american Nicholas Jordan, cel caruia i-au fost retrocedate, in 2003, 66 de case in Capitala, Basescu a spus ca nu stie cine este acesta.

De asemenea, intrebat cum a fost posibil sa restituie 66 de case intr-o singura zi, Basescu a spus: "In conditiile legii”.

Avocatul fostului presedinte a spus ca nu exista un dosar penal in cazul clientului sau, pentru ca acesta nu a incalcat legea. "Nu exista nicio emotie, din niciun punct de vedere. Nu exista niciun dosar penal intentat dansului, deoarece exista un simplu adevar: Nu a incalcat niciodata legea”, a adaugat avocatul.

Traian Basescu a declarat, inainte de a fi audiat, ca toate retrocedarile din perioada in care a fost primar al Capitalei s-au facut "in conditiile legii”. "Nu exista vreun act semnat de mine care sa fie ilegal”, a mai spus Traian Basescu, inainte de a intra in sediul PICCJ.

Persoana careia i-au fost retrocedate imobilele nu ar fi mostenitorul fostului proprietar

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca Traian Basescu a fost citat pentru a fi audiat in calitate de martor intr-un dosar care vizeaza retrocedarea a 66 de imobile in 2003, cand era primar al Capitalei. Imobilele sunt pe strada Serban Voda din Captiala si au fost retrocedate unui cetatean romano-american care a pretins ca este mostenitorul proprietarului. Chiriasii care stateau acolo de ani de zile au facut plangeri in care au reclamat ca persoana careia i-au fost retrocedate imobilele nu este mostenitorul fostului proprietar.

Dosarul a fost redeschis dupa ce Traian Basescu si-a incheiat mandatul de presedinte.

Basescu, acuzat ca ar fi retrocedat ilegal un teren de 40.000 de mp, pe vremea cand era primar

Intr-un alt dosar, procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au cerut instantei redeschiderea urmaririi penale pe numele lui Traian Basescu, pentru ca ar fi retrocedat, in 2003, cand era primar al Capitalei, un teren de 40.000 de metri patrati in Damaroaia, teren pe care fostul deputat Dumitru Puzdrea a ridicat complexul comercial Flora. Instanta suprema urmeaza sa stabileasca daca va fi confirmata redeschiderea acestui dosar.

Fostul presedinte Traian Basescu a fost chemat si in 24 mai 2016, la Tribunalul Bucuresti, in acelasi dosar, deschis in urma unei plangeri pentru acuzatia de abuz in serviciu, depusa de vicepresedintele Uniunii Arabilor din Romania, Catalin Nastase, fost partener de afaceri al lui Dumitru Puzdrea.

Potrivit plangerii lui Catalin Nastase, Traian Basescu ar fi facut un abuz in serviciu cand a avizat retrocedarea terenului, situat in zona Damaroaia, din Sectorul 1 al Capitalei, provocand un prejudiciu de aproximativ 100 de milioane de euro.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri