Fostul presedinte al FRF, Mircea Sandu, si alte trei persoane sunt urmariti penal de catre procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infractional organizat, delapidare si spalare de bani. Potrivit procurorilor, ancheta vizeaza modul in care a fost construita Baza Sportiva de la Buftea, judetul Ilfov.

Procurorii DIICOT au dispus efectuarea urmaririi penale fata de fostul presedinte al FRF Mircea Sandu si fata de Bogdan Petculescu, Ziv- Asher Tetelman si Puiu Tetelman, pentru constituire a unui grup infractional organizat, delapidare si spalare de bani, se arata intr-un comunicat emis de DIICOT.

Exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada 2009-2010, suspectul Sandu Mircea a initiat si constituit, impreuna cu suspectii Petculescu Bogdan, Tetelman Ziv- Asher si Tetelman Puiu, un grup infractional organizat care a avut ca scop insusirea din patrimoniul Federatiei Romane de Fotbal a sumei de 740.000 euro, provenita din incheierea unui contract de executie lucrari avand ca obiect constructia unui centru de fotbal pe raza localitatii Buftea, judetul Ilfov

DIICOT

Procurorii precizeaza ca, in vederea atingerii scopului infractional, "a fost creat un circuit fictiv prin intermediul caruia au fost incheiate succesiv contracte de antrepriza si subantrepriza intre mai multe societati comerciale controlate de catre membrii grupului infractional, prin intermediul carora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele incheiate cu Federatia Romana de Fotbal”.

"O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor gruparii infractionale disimulate sub forma «restituire imprumut asociat», «dividende», etc”, se mai arata in document.

Suspectilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile.

Sursa foto: Agerpres / Simion Mechno

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri