Mircea Sandu este urmarit penal de DNA pentru luare de mita si spalare a banilor. Potrivit DNA, in perioada in care era presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Sandu a primit, prin intermediul sotiei sale, 724.000 de lei mita de la o firma de avocatura, pentru ca FRF sa incheie cu firma respectiva doua contracte de asistenta juridica.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus continuarea urmaririi penale fata de Mircea Sandu, la data faptelor presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, pentru luare de mita si spalare a banilor, dar si fata de Elisabeta Sandu, sotia acestuia, pentru complicitate la luare de mita si spalare a banilor.

Procurorii arata ca, in 2 octombrie 2009, suspectul Mircea Sandu, cu intentie, a primit, prin intermediul sotiei sale, Elisabeta Sandu, mita suma de 724.000 lei de la reprezentantii unei societati de avocatura. ”Banii respectivi au fost primiti de suspect pentru ca Federatia Romana de Fotbal sa incheie cu societatea de avocatura doua contracte de asistenta juridica, aspect materializat prin semnarea celor doua documente la data de 20 octombrie 2009”, precizeaza DNA.

In perioada 22 septembrie 2008 – 02 octombrie 2009, Mircea Sandu a disimulat adevarata natura a provenientei banilor primiti, fiind pusi in contul sotiei sale, el creand ”aparenta ca aceasta suma ar reprezenta daune platite de societatea de avocatura acesteia din urma, ca urmare a nerespectarii unor clauze contractuale”.

Celor doi li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile.

Mircea Sandu a venit, marti dimineata, la sediul DNA, unde a stat mai putin de o ora, potrivit News.ro. La iesire, avocatul lui Mircea Sandu a spus ca fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal are calitatea de suspect intr-un dosar de luare de mita si spalare de bani.

Mircea Sandu nu a vrut sa comenteze, spunand ca nu stie despre ce este vorba.

Mircea Sandu a fost achitat, saptamana trecuta, alaturi de fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti, in dosarul excluderii din FRF a clubului FC Universitatea Craiova, patronat de Adrian Mititelu. Decizia este definitiva.

Sursa foto: Agerpres / Simion Mechno

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri