Adrian Ionut Gadea, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii si fost presedinte al CJ Teleorman, este urmarit penal de DNA pentru incheierea ilegala de contracte pentru pescuit sportiv pe bratul Pavel al Dunarii. Contractele au fost incheiate pe 10 ani, la preturi de 1.900 lei pentru un hectar pe an, 2.792 lei pe luna si 3.988 lei pe luna.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus continuarea urmaririi penale fata de Adrian Ionut Gadea, la data faptei presedinte al CJ Teleorman, si fata de Nela Dorica Iordan, la data faptei inspector la Serviciul Financiar Contabilitate, pentru abuz in serviciu in forma continuata, dar si fata de Mircea Dumitrescu, la data faptei administrator public al judetului Teleorman, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma continuata.

In luna ianuarie 2014, Gadea Adrian Ionut, beneficiind de ajutorul lui Dumitrescu Mircea in exercitarea atributiilor de serviciu, nu a indeplinit acte prevazute in dispozitiile legislatiei primare, fapt ce a dus la incheierea cu o societate comerciala si o alta persoana a trei contracte de inchiriere avand ca obiect parti din insula Belina si bratul Pavel al fluviului Dunarea, in suprafata totala de 80 hectare.

”Contractele au fost incheiate pe o perioada de 10 ani (la preturi de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/luna si 3.988 lei/luna, toate fara TVA), fara organizarea unei licitatii si fara initierea si parcurgerea procedurii de emitere a unei hotarari de consiliu judetean. Scopul acestora era darea suprafetelor respective in folosinta temporara a locatarului pentru cresterea pestelui in regim natural, fara furajare, pentru pescuit sportiv si agrement, interzicandu-se desfasurarea oricaror altor activitati”, se arata in comunicatul DNA.

Contractele respective au facut obiectul controlului financiar preventiv, viza fiind acordata in aceeasi zi, 16 ianuarie 2014, de catre suspecta Iordan Nela Dorica, inspector la Serviciul Financiar Contabilitate, in conditiile in care aceasta cunostea modalitatea de incheiere a acelor documente. Prin aceste demersuri a fost cauzata o vatamare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman, totodata, fiind obtinut un folos necuvenit de catre beneficiarii contractelor, reprezentat de dobandirea imobilelor respective.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri