Tudorel Toader, Ministrul Justitiei, a declarat weekendul trecut ca memoriul semnat de peste o treime din magistratii din Romania are aceeasi valoare ca avizul negativ din partea Curtii Supreme de Magistratura – adica este unul “pur consultativ”.

“Memoriul nu face decat sa sustina avizul negativ dat de catre CSM pentru ca CSM-ul reprezinta judecatorii si procurorii, dar avizul este consultativ”.

Peste 3.500 de magistrati cer retragerea proiectului de modificare a legilor Justitiei

Un numar de peste 3.500 de magistrati si peste 125 de auditori de justitie au semnat memoriul adresat premierului Mihai Tudose si ministrului Tudorel Toader, in care cer retragerea proiectului de modificare a legilor Justitiei, au informat, duminica, initiatorii.
Toader vrea sa mute Inspectia Judiciara de la CSM

Toader a mai spus ca este “cel mai putin probabil” ca Inspectia Judiciara sa ramana la Consiliul Superior al Magistraturii.

“Pe 23 august am spus ca sunt trei variante. Varianta de a ramane la CSM consolidand independenta, autoritatea Inspectiei Judiciare, o varianta de a o aduce la Ministerul Justitiei si a treia varianta, de a dobandi statut de autoritate autonoma independenta pe baza unei legi proprii de organizare, de functionare. Faptul de a ramane Inspectia Judiciara la CSM e cel mai putin probabil, dat fiind ca, dincolo de enunturile facute de pe 23 august, am vazut cu totii ce s-a petrecut in ultima perioada in raporturile dintre Inspectia Judiciara si CSM, Inspectia Judiciara si entitatile pe care le controleaza. Adica nu e numai o disfunctionalitate de principiu, e una concreta a modului in care se pozitioneaza unele fata de celelalte”, a afirmat Toader.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri