Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat o decizie in premiera - discursul presedintelui Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, a incalcat independenta justitiei. Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi si reprezinta INCA un semn al faptului ca Valer Dorneanu este complet incompatibil cu functia ocupata. Valer Dorneanu se bucura, insa, de sustinerea fatisa a PSD, partid condus de condamnatul penal Liviu Dragnea.

Concret, Valer Dorneanu este incriminat ca in interviul acordat pentru B1TV a sugerat ca anumite decizii judecatoresti au fost luate sub o influenta politica. Afectarea independentei justitiei a fost constanta de catre Inspectia Judiciara.

Valer Dorneanu nu este la prima incalcare flagranta a legii si, cu toate acestea, ramane “pe pozitii”, dorind mutilarea justitiei din Romania, in ciuda opozitiei magistratilor, expertilor, a opiniei publice si a Uniunii Europene.

Valer Dorneanu a acordat un interviu postului de televiziune B1. La un moment dat, chiar la inceputul interviului, presedintele CCR a fost intrebat de reporter despre dosarul lui Liviu Dragnea. Valer Dorneanu a intrerupt reporterul si a continuat: „…dosarul in care e acuzat ca a angajat niste persoane la… Pai ce, asta-i coruptie? Asta-i abuz in serviciu“.

Astfel, judecatorul constitutional Valer Dorneanu s-a antepronuntat, stabilind inaintea instantei de judecata faptul ca Liviu Dragnea si ceilalti inculpati din dosar nu au comis fapte de coruptie, ci un abuz in serviciu, lucru complet ilegal si de neconceput pentru o persoana care detine o astfel de functie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri