La Venetia, dar mai ales la Rio de Janeiro, cuvantul de ordine in luna februarie este carnaval. Timp de cinci-sase zile, petrecerile se tin lant pana dimineata, iar regulile exista doar pentru a fi incalcate.
Primul cuvant care vine in mintea oricui se gandeste la carnavalul de la Rio de Janeiro este samba, iar prima imagine este cea a dansatoarelor, mai degraba dezbracate, care se misca pe ritmuri nebunesti. Imbracati in costume spectaculoase, localnicii impanzesc strazile orasului si danseaza ametitor pana la rasaritul soarelui. scolile de samba se pregatesc tot anul pentru aceasta parada, asa ca un bilet la sambodrom ajunge si la 200 de dolari; tot atat costa si un bilet la selectul bal de la Copacabana Palace Hotel, in timp ce un costum de carnaval ajunge la 400 de dolari. Dar ca sa aveti o idee mai clara, imaginati-va ca, in fiecare noapte a carnavalului, aproximativ 30.000 de dansatori isi demonstreaza talentul pe sambodrom, care arata ca o pista de aeroport cu scaune pentru spectatori pe toata lungimea ei.

Circa 400.000 de turisti vin in Rio pentru carnaval, iar autoritatile denumesc haosul care se creeaza cea mai tare petrecere din lume. Desi are loc in februarie, la brazilieni este mijlocul verii, cand temperatura atinge ziua chiar si 40 de grade Celsius. Daca dispuneti de 2.000 de dolari de persoana si va ganditi sa mergeti in Brazilia, trebuie sa retineti cateva lucruri. Cu aproape zece milioane de locuitori, Rio de Janeiro nu este un oras tocmai sigur. In privinta banilor, trebuie sa stiti ca moneda nationala in Brazilia este realul, iar un dolar valoreaza aproximativ 2,4 reali.

Cel mai cautat si, evident, cel mai scump hotel este Copacabana Palace, o locatie de cinci stele construita in 1923, care de-a lungul timpului a gazduit numeroase vedete. Aici, o camera costa in jur de 300 de dolari pe noapte, dar ce mai conteaza pretul, daca va ganditi ca este una din locatiile preferate de Naomi Campbell! Pentru un somn linistit, va recomandam Cama e Cafe, o retea similara cu ANTREC, dar care ofera cazare in vilele din afara orasului. Trebuie doar sa completati initial un formular, pentru a vi se gasi o gazda compatibila cu pasiunile dvs., majoritatea proprietarilor fiind artisti, muzicieni, scriitori.

Venetia in secolul al XVIII-lea

Aveti o pelerina, o palarie tuguiata si o masca pe fata? Nu va mai lipseste decat o gondola pentru a fi gata sa participati la carnavalul de la Venetia. Intre 18 si 28 februarie, Venetia arata ca si cum timpul s-ar fi oprit in secolul al XVIII-lea. Unul dintre lucrurile cele mai importante este sa rezervati din timp o camera cu vedere spre canale, si nu spre aleile intunecoase.

Sursa: http://www.capital.ro/index.php?a=22617&shift=1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri