Epilarea definitiva si intinerirea faciala sunt doua servicii tot mai cautate de romance, astfel incat centrele din aceasta industrie incep sa se inmulteasca si in Romania. Un exemplu in acest sens este Nomasvello, un business cu afaceri de 130.000 euro in primele sase luni de functionare.
Istoria Nomasvello

In Bucuresti, prima locatie Nomasvello s-a deschis in iunie 2010, iar in primele sase luni de la demararea businessului a inregistrat o cifra de afaceri de 130.000 euro. Marca a fost dezvoltata in Spania, incepand cu 2007, iar la sfarsitul primului an de functionare erau deschise 300 de francize, numai in statul spaniol. Apoi, Nomasvello s-a extins in Portugalia, Brazilia, Mexic, Italia, Bulgaria, Polonia, Bosnia, Romania si Marea Britanie, unde are, in total, peste 950 de centre de epilare definitiva.

Franciza de epilare definitiva si intinerire faciala din lume a atins o cifra de afaceri de 140 milioane euro anual.

Pe plan local, master francizorul si-a propus sa dezvolte 100 de centre in urmatorii patru ani. In prezent, Nomasvello are patru unitati functionale, dintre care trei in Bucuresti si unul in Timisoara. In 2011, franciza de epilare definitiva vizeaza deschiderea a 25 de centre la nivel national. In aceasta luna urmeaza sa se deschida un cabinet pe Calea Victoriei, iar in mai inca unul in Timisoara. Totodata, anul acesta, franciza urmeaza sa intre si pe piata din Elvetia si in Statele Unite.

Cum functioneaza conceptul de business

De la momentul in care francizatul se hotaraste sa deschida un cabinet Nomasvello si pana la momentul punerii in functiune a unei francize trec doua luni. "Francizatul semneaza contractul de rezervare al unei locatii (dintr-o anumita zona), iar noi ne obligam ca pe o perioada de doua luni sa blocam locatia vizata de interesat. In acest timp, francizatul cauta locatia, semneaza contractul de inchiriere, iar apoi vine la noi si incheie contractul de franciza. Apoi, urmeaza lucrarile de amenajare: Nomasvello vine si monteaza echipamentul si mobilierul si asigura partea de branding si promovare, precum si trainingurile angajatilor", explica Nicoleta Mincu (foto), director de franciza Nomasvello Romania.

Taxa de franciza este 30.000 euro si poate fi platita in doua etape. Investitia poate fi amortizata intr-un an, daca un cabinet are 4-5 clienti pe zi, conform reprezentantei companiei, insa depinde si de orasul in care este deschis un astfel de cabinet specializat in epilare definitiva, precum si de locatie.

Referitor la spatiul ideal pentru deschiderea unui cabinet marca Nomasvello, Mincu spune ca locatiile din centrele comerciale sunt mai rentabile decat cele stradale, deoarece in mall-uri traficul de potentiali clienti este mai mare. In plus, conditiile de inchiriere a spatiilor au devenit bune si in mall-uri.

"Chiriile au scazut aici, spre deosebire de cele din spatii stradale care sunt inca mari, cel putin in Bucuresti. Tocmai de aceea noi tintim sa intram in cat mai multe zone comerciale. De asemenea, ne dorim ca noile locatii Nomasvello se apara in orasele cu peste 50.000 de locuitori", spune directorul de franciza.

Pana in prezent, nici o franciza Nomasvello nu s-a inchis, desi exista la nivel global locatii unde rentabilitatea este mai mica.
"In Romania insa nu este cazul. Pe acest segment, piata se afla abia la inceput, astfel incat potentialul este mare pe acest segment."

Nomasvello in cifre
  • Intr-un mall, circa 500 de clienti trec saptamanal pragul unui cabinet.
  • Spatiul de care este nevoie pentru a deschide un cabinet – circa 25 mp.
  • Lunar, o locatie deserveste aproximativ 150 de clienti, care efectueaza cel putin doua tratamente in cadrul aceleeasi sedinte
  • Concept singular de tarifare, indiferent de zona tratata - 124 de lei.
  • Incasarile unui cabinet se situeaza intre 8.000 si 10.000 euro pe luna.
  • Taxa de franciza – 30.000 euro.
  • Lunar, se percep redevente in valoare de 300 euro. Peste tot in lume taxele de franciza sunt aceleasi, doar in Spania redeventele ating suma de 500 euro. Intre 2-4 angajati este nevoie intr-o locatie.
  • 80% dintre clienti sunt femei, iar doar 20% barbati
  • Cel mai tanar client are 14 ani, iar cel mai 67 ani.
Despre tratamentele cu IPL

Tratamentele cu lumina intens pulsata (IPL) au aparut in Romania in anii 2004-2005, insa din cauza preturilor prohibitive, paleta de clienti care achizitioneaza astfel de servicii este inca mica, conform Nicoletei Mincu. Nomasvello s-a lansat pe piata cu un concept nou de business in acest sector de piata. Franciza de epilare definitiva si intinerire faciala ofera serviciile sale la preturi de 30 euro/zona de epilat. O sedinta de epilare dureaza intre 5 si 40 de minute.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri