Romania este cea mai recenta piata de desfacere pentru brandul italian de inghetata artizanala Galta, care a investit peste 150.000 de euro in trei gelaterii din Bucuresti.
Inghetata traditionala italiana cu arome mai putin obisnuite, cum ar fi sofranul sau busuiocul, poate fi acum achizitionata atat din restaurantul La Strada din cadrul Athenee Palace Hilton, cat si din Rue du pain din Piata Floreasca si in magazinul Grano din Putul lui Zamfir nr 40.

“Aducerea Galta in Bucuresti a fost un demers provocator, odata cu expansiunea acestui brand in Europa dupa lansarea cu succes in Milano si Singapore. Ne-am dorit sa aducem un nou concept de creare a inghetatei, bazat pe modul original de producere al acesteia – acela al unui melanj de ingrediente proaspete, pline de arome si reteta italiana clasica de inghetata, presarat cu rabdarea si pasiunea de a obtine texturi si arome perfecte, folosind numai produse naturale”, a declarat Giulio Da Sacco (foto), directorul executiv Galta si Grano in Romania.

El a adaugat ca pentru acest an se asteapta la o cifra de afaceri cuprinsa intre 30.000 si 50.000 euro, urmand ca in 2012, afacerile lantului sa ajunga intre 50.000 si 80.000 euro.

Planurile de viitor ale italienilor de la Galta presupun atragerea cat mai multor parteneriate si colaborari pe segmentul restaurantelor bine cotate pe piata, dar si lansarea unui magazin propriu.

Artizanii inghetatei italinene pun astfel la dispozitia publicului din Romania specialitati din simburi de fistic naturali din Sicilia, dar si din fructe poaspete cum ar fi piersica, lamaie, pepene, fructul pasiunii, portocala si multe altele. Toate ingredientele sunt importate direct din mai multe regiuni din Italia.

Inghetata este pastrata intr-o masinarie ingenioasa numitaTonda, care ofera o selectie rotativa de diverse feluri de inghetata care iti permit amestecarea mai multor arome pentru a crea combinatia dorita.

Diferenta dintre inghetata industriala, produsa la scara larga in fabrici si cea artizanala consta in primul rand in metodologia prepararii si in alegerea ingredientelor, dar si in structura si consistenta obtinuta sau valorile nutritionale, potrivit reprezentantilor Galta.

“Inghetata industriala contine din start mai mult aer si mai multa apa, in timp ce inghetata artizanala se prepara din ingrediente naturale si de aceea este si sanatoasa. Daca inghetata produsa in masa contine diverse substante artificiale, cum ar fi aditivi si coloranti sau arome, inghetata artizanala are la baza laptele de vaca, iar concentratia de grasimi este de doar 4-5%, fata de 15-25%”, a explicat Da Sacco.

Galta este adusa in Romania de compania Grano Italian fine food care s-a deschis in 2008 si are 3 actionari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri