Garden Club (sau Garden Palace, cum am vazut ca isi mai zic) e un restaurant-terasa mare, chiar foarte mare, as putea spune, insa a carui logica eu nu o pot intelege, si pace! Localul a fost construit special pentru un astfel de scop, spre diferenta de altele, in care patronii care au fost obligati sa gaseasca solutii si sa improvizeze in constructii care cu greu s-ar preta la asa ceva. Din acest punct de vedere, e un mare avantaj, deci, ca oamenii au putut sa faca acest restaurant-terasa exact cum au vrut. Si l-au facut mare, dupa cum am spus!
Mi-au spus ca e deschis de putina vreme, din 2010. Garden Club e pe malul Dambovitei, pe Splaiul Unirii, in apropiere de intersectia cu Mihai Bravu si de complexul Asmita Gardens. E o constructie usoara, din acelea care se fac si se demonteaza relativ repede, cu un etaj si cu o scara centrala.

Terasa de la Garden Palace e foarte mare si nu are niciun copac in apropiere, insa s-au straduit sa puna multe plante, ca sa suplineasca acest neajuns. Au reusit, intr-o oarecare masura. Au si o scena foarte mare, pe care se pot tine concerte in toata regula, pentru sute de spectatori. Interiorul si amenajarea Garden Club sunt sub forma de cabana, cu mult lemn, oarecum in contrast cu fetele de masa din materiale grele si lucioase, care se intind si pe podea, si cu restaul aranjamentelor de pe mese. Am avut o surpriza cand am deschis meniul: tot felul de mancaruri, de-a valma: ceva din bucataria nemteasca, din cea romaneasca, evident, multe feluri cu nume italienesti.

Eu am luat o "gustare calda", romaneasca, i-as spune - cea din poza. A fost proasta rau, dupa cum avusesem, deja, o presimtire: carnaciorii din resturi si mustind de grasime, ficatei de ipsos, cartofi reincalziti, dar care oricum ar fi fost de nemancat, pentru ca erau cruzi in mijloc, muraturi rasuflate... Lamentabil, ce mai! Si platoul din poza e 68 de lei in meniu. Nu face banii, in niciun caz! Preturile la unele dintre celelalte feluri pareau rezonabile, totusi. Serviciul a fost impersonal si plictisit, desi erau mai multi chelneri decat clienti in imensitatea aceea.



Ce calcule si-or fi facut, oare, cei de la Garden Club/ Garden Palace? In primul rand, sunt intr-un loc in care nu poti veni decat cu masina, nu am vazut aproape nimic in jur dinspre care sa vii pe jos pana acolo. In al doilea rand, e un restaurant-terasa foarte mare, in care intra sute de oameni. Mai pe scurt, sute de oameni ar trebui sa se suie in masini sau sa ia sute de taxiuri si sa vina pana la Garden Club, din alte parti ale Bucurestiului, in fiecare zi.

Dar ce ar putea atrage intr-un loc sute de oameni care vin de cine stie pe unde? Nu pot fi multe tentatii, totusi: fie mancare buna sau foarte buna, fie ambianta, atmosfera (un anumit tip de clientela, veselie etc.), fie diverse evenimente care sa creeze si sa intretina atmosfera, sau, in cel mai fericit caz, diverse combinatii ale acestora. Or: mancarea e banala, in cel mai bun caz, nu imi inchipui ca sunt prea multi cei care vin pana la Garden Club pentru vreun rasfat culinar; ambianta e asa cum e, e rezonabila, insa in niciun caz una pentru care sa strabati jumatate din Bucuresti pentru a te desfata la Garden Palace. Daca ai ruga pe cineva care a fost acolo sa-ti descrie acest local, nu stiu ce ar spune; sau, mai degraba, daca ai intreba zece oameni diferiti care e conceptul de la Garden Club, ti-ar spune zece lucruri diferite. Si acesta e, totusi, un dezavantaj, nu un avantaj...

Asadar, singurul fel in care eu imi imaginez ca ar putea fi umplut Garden Club - in afara de nunti si cumetrii, evident! - e prin evenimentele care s-ar putea intampla pe secana aceea, o scena de spectacol, in toata regula. Daca reusesc sa o faca, totusi, macar din cand in cand, eu nu stiu. Eu sper sa le mearga bine, ar merita asta, dupa tot efortul si investitia aceea foarte mari pe care le-au facut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri