Exista mai multe conditii necesare – dar niciuna suficienta! – pe care nu le poate ocoli niciun local care aspira la o pozitionare de “restaurant de top”, ca sa nu mai vorbim de cea de “haute gastronomie/ haute cuisine/ fine dining/ gastronomie fina…” sau oricum si-ar mai putea spune, toata lumea stiind, insa, despre ce e vorba.
Una dintre aceste conditii e ca intr-un astfel de restaurant nu poate exista nici un singur fel de mancare, dar nici macar unul care sa nu fie bun - si asta insemnand ca un om normal sa fie obligat sa lase mancarea in farfurie, chiar daca ii este inca foame. Sigur, nu vorbim aici de exceptii, cand se va gasi cineva caruia sa nu-i placa defel trufele, foie gras, St. Jacques sau momitele de vitel.

Eu cred ca cei de la Studio 80 se (auto)pozitioneaza ca un restaurant de top al Bucurestiului, daca socotim si locurile din jurul Gradinii Zoologice din Baneasa tot ca Bucuresti fiind. Si nu e nimic rau in asta, ba dimpotriva…

Studio 80 e un restaurant nou, deschis de vreo doua luni pe Aleea Privighetorilor, chiar la intersectia cu aleea care duce catre Gradina Zoologica. In fata are padurea, in spate niste blocuri din acestea noi, pe un camp, cum e moda vremurilor. De fapt, chiar cladirea la parterul careia si-a facut loc restaurantul e una dintre acelea, cu firme si cu birouri, din cate mi-am dat eu seama. Are si o terasa pe o latura a cladirii, foarte frumoasa (de terasa zic).

Investitia pare foarte consistenta, totul e facut cu mana larga, cu lucruri de cea mai buna calitate. Conceptul e unitar, in stilul zilelor noastre, foarte apreciat de catre cei mai tineri, mai ales, fara indoiala. Amenajarea si decorurile sunt foarte placute si bine facute, o atrmosfera de bunastare pluteste peste tot in Studio 80.

Daca ne imaginam ca muzica prea tare nu a deranjat pe niciunul dintre clientii toti mai tineri decat noi, ramane un singur lucru serios care le poate strica socotelile: mesele mult prea mici pentru a putea manca linistit pe ele, mai ales ca mancarea ti se aduce in farfurii foarte mari, asa cum au vazut ei ca se face in toate restaurantele de lux. Au mese mici la Studio 80, de cafenea, patrate, de 60 de cm, pe cand normele intr-un restaurant de top sunt de 80 de cm. Si asta inca rareori, pentru ca de la 90 de cm incolo se considera ca e ceea ce trebuie pentru ca un om sa se simta intr-adevar bine. Nici televizoare nu as pune intr-un astfel de loc, insa nici asta nu e prea relevant.

Meniul de la Studio 80 e italienesc (ei insista pe “bucatarie mediteraneana”), destul de lung pentru un restaurant cu pretentii, si au si pizza, daca imi aduc eu bine aminte. Noi nu am primit amuse bouche la Studio 80, poate pentru ca eram in sandale si cu pantaloni scurti. Dar daca nici clientii importanti lor nu primesc, ar trebui sa stie ca au o problema cu pozitionarea…

Masa a inceput foarte bine pentru noi si eram aproape siguri ca vom scrie numai laude despre un nou restaurant de top din Bucuresti. Caracatita a fost foarte buna. Am mai primit un Foie gras bun si acela, mai ales garnitura dulce. Apoi o Supa de fructe de mare, un fel de Bouillabaise, destul de buna, dar nu chiar ca unele pe care le-am mai mancat de-a lungul vremii, si pe ale caror gusturi inca le tin minte, dupa ani de zile.

Apoi a venit un Platou cu fructe de mare - cred ca il cheama chiar “Platou Studio 80” – care nu numai ca ne-a adus cu picioarele pe pamant, ci ne-a facut sa trecem de-a dreptul de la extaz la agonie. A fost prost, mai nimic de acolo nu a fost bun. Ba, mai mult, pe unele dintre ele a trebuit sa le lasam in farfurie, nemancate, cum nici macar in unele restaurante de cartier nu ni s-a intamplat prea des pana acum.

Insa cel mai prost lucru de la Studio 80 e painea. Au ajuns la noi niste chifle proaste, incalzite cat sa fie moi in primele 4 minute si jumatate, insa care s-au facut ca piatra (si aici nu exagerez deloc, dar deloc!) pana sa apucam noi sa terminam mancarea la care le-am fi putut folosi. A fost absolut lamentabil! Prajitura cu ciocolata de la desert a fost buna, insa nimic deosebit colo.

Serviciul a fost destul de bun. Preturile mari, insa nu exagerate, daca ne gandim doar la mancarea buna. Clienti am vazut destui. Nu ne-am mirat, cred ca cei cu multi bani din zona nu au prea multe de ales, daca nu vor sa se suie in masina si sa vina in Bucuresti sa manance bine sau foarte bine.

Asadar, Studio 80 e un restaurant foarte frumos si cu mancare buna, si nu i-ar lipsi prea mult ca sa faca lucrurile asa cum trebuie pentru a deveni chiar unul dintre restaurantele de top ale Bucurestiului. Deocamdata nu e, desi nota pe care i-am pus-o la mancare pe Restograf e un pic mai mare decat ar fi trebuit. Sa speram, insa, ca la inceput fiind, acest fel de reactie e chiar ce le trebuie pentru a mai indrepta lucrurile din mers…



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri