Cei de la Chocolat au facut de curand o miscare-surpriza. Au inchis Chocolat-ul din Centrul Vechi pentru renovare, iar pe cel de pe Beller l-au daramat cu totul intr-o singura noapte, anuntand ca intr-o luna ceva cu totul nou si surprinzator va aparea in loc.
Intr-adevar, dupa nu mult timp Chocolat-ul din Centrul Istoric a fost redeschis deja, iar in octombrie va veni randul si celuilalt. Schimbarea e de concept, in primul rand: dintr-o cofetarie-patiserie care avea si cate ceva de mancare (mai mult sandviciuri si salate), acum a devenit un restaurant-bistrou in toata regula, si nu cu orice mancare, ci cu una cu multe pretentii. Pe site si peste tot pe unde au mai putut scrie gasesti “Boutique Restaurant – world unique concept – Chocolat, Createur de Gout”. Si cu sublinierea in romaneste: “concept unic in lume”, ca nu cumva sa nu inteleaga cineva.

Noi nu ne-am prins inca la ce se refera unicitatea aceea. Daca vom afla intr-o zi, vom scrie pe Restograf, cu siguranta. Dar sa le luam pe rand. Mai intai au schimbat decorurile si mobilierul. Dintr-un local boem si vesel, cald si cu aer studentesc, cu mese din lemn si tacamuri de picnic, au facut ce se vede in poza, cu maroul inchis drept dominanta, cu niste scaune grosolan finisate, la care uratenia e raul cel mai mic, fata de chinul la care te supun cand stai pe ele. Farfuriile sunt negre si din material mat, chiar putin rugos, ceea ce iti lasa o senzatie foarte neplacuta atnci cand umbli cu tacamurile prin ele.

Meniul de la Chocolat e facut ca sa surprinda, dupa cum am spus. Sunt feluri cu denumiri sofisticate si cu prezentari pretentioase, ce ar putea sa-i faca pe unii care ajung mai rar in Bucuresti sa creada ca e vorba despre haute gastronomie/ grande cuisine/ fine dining. Noi am luat cate o Supa de vita, specialitatea bucatarului, Foie gras, Vita cu garnitura de legume si un desert. Supa a fost destul de buna, insa nimic deosebit. La fel si foie gras si vita. Legumele au fost foarte bine facute, fierte exact atat cat trebuie si cat sa ramana crocante; pacat, doar, ca nu erau cu gust; sparanghel batran, legume ieftine, de supermarket. Painea a fost uscata si fara gust – lucru surprinzator pentru cineva care face painea acolo, in cuptor, sub ochii tai.



Insa dezamagirea de proportii a venit de la prajitura, checul din poza. Cred ca era de-a dreptul vechi, nuca era amara si ranceda. Noi nu am putut sa mancam nimic din el, si rar ni se intampla asa ceva cu desertul, oriunde am merge. La fel ca si cu painea, surpriza vine din faptul ca Chocolat-ul se vrea – inca – un rai al prajiturilor, al patiseriei si al deserturilor, in general.

Mai pe scurt spus, noi am mancat relativ bine la Chocolat - daca punem prajitura doar pe seama unei intamplari nefericite si nerepetabile - insa nimic nu a fost foarte bun. Serviciul a fost si el destins si placut, desi toate ajung cu viteza melcului la masa. Pranzul, de pilda, e numai pentru turisti sau pentru angajatii care au o pauza de masa de cel putin o ora si jumatate. Si salarii mari, pentru ca nu e ieftin deloc la Chocolat-ul Boutique Restaurant World unique Concept din Centrul Istoric.

Asadar, Chocolat e un loc inca placut in Centrul Vechi, nu au reusit sa-l faca nefrecventabil, desi s-au straduit. Acum toata lumea sta afara, pe terasa, dar sa vedem ce vor spune la iarna, cand vor fi obligati sa stea in atmosfera aceea de cavou din interior.

Cat despre mancare, e mai buna decat la aproape toate celelalte restaurante din zona, insa si cu preturi pe masura. De ce o fi Chocolat-ul acesta mai bun decat cel de dinainte si de ce e “unic in lume”, eu nu stiu, dupa cum am spus...


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri