Collage e un restaurant fusion care vrea sa se pozitioneze direct printre cele din varful topului restaurantelor din Bucuresti si din Romania, fara indoiala... Collage se autodescrie ca "restaurant, lounge, winery & brandy room", iar pe cartile de vizita apare ceva ce pare sa fie un slogan: "Appetite for music, thirst for art".
Ocupa o casa veche fara etaj (insa cu un pod din care au facut o mansarda) de la Piata Victoriei, cu intrarea chiar pe coltul de la intersectia bulevardului Ion Mihalache cu Monetariei. E aproape lipit de alt restaurant foarte bun si celebru, de acum, Osteria Gioia.

Collage apartine doamnei Viorica Dobritoiu, fiului si nurorii acesteia, Dan si Meda Samson. Sotul doamnei Dobritoiu si tatal lui Dan Samson se pare ca e generalul Corneliu Dobritoiu, dar nu stiu de ce fiul are un nume diferit. Oricum stiam dinainte ca tatal lui e general in Armata, asa ca aproape sigur vorbim despre aceleasi persoane. Dan Samson a facut milioane cu o agentie media care a vandut spatiile publicitare de la Metrou, dupa care a plecat in Elvetia si a facut o scoala celebra de turism. Meda Samson a terminat Universitatea de Arte din Bucuresti, sectia de Grafica Publicitara, si a lucrat pe la Ministerul Muncii si in diverse agentii de publicitate.

Familia Dobritoiu - Samson a mai avut afaceri cu restaurante in Bucuresti, din care au pierdut, insa, multi bani. Ei au avut un-pic-faimosul-pe-atunci restaurantul Elements de pe Buzesti (caruia i-a luat locul Le Monde, inchis si el, la randul lui); apoi au avut Anturaj de pe Uruguay, pe care l-au inchis in vara lui 2011, dupa o existenta destul de scurta si chinuita. Inainte de Anturaj a fost acolo La Gigi, tot fara noroc, inlocuindu-l pe Alfresco, alt restaurant care a pierdut bani in locul acela aproape blestemat, in care s-a aciuit o ambasada pe vremea lui Ceausescu.

Collage e un restaurant mare, se intinde pe multe sute de metri patrati in total. Sunt cateva sali elegant mobilate in care e restaurantul propriu-zis, la parter, apoi un fel de hala acoperita in totalitate care e amenajata ca lounge-club; subsolul e amenajat ca o crama iar mansarda e un cigar - brandy room. Collage are si o terasa descoperita, destul de mare, pe latura dinspre Monetariei. Amenajarea si decorurile sunt destul de deosebite si interesante, ceva in stilul Eclectic cu tot felul de Art Deco-uri, cu aer de club englezesc la mansarda si de restaurant bucurestean pe terasa...

Patronii de la Collage au adus un chef italian de calibru, Roberto dal Seno, care a mai venit cu un ajutor, tot italian, Raffaele. Meniul de la Collage e sofisticat, international-fusion (asa mi l-a descris doamna Dobritoiu) si e fine dining/ grande cuisine/ haute gastronomie sau cum vreti sa-i mai spuneti, in toata regula, de mare clasa. Interesant de stiut ca meniurile de la restaurant si cel de la lounge & terasa sunt diferite. Noi am luat un meniu de degustare, cu vreo 20 de feluri in total: foie gras, diverse antreuri, carne de vita si de rata, tartar de ton, somon, sushi, vreo patru feluri de peste, deserturi... Toate au fost bune si foarte bune, fara nicio exceptie. Nu am apucat sa mancam si paste la Collage. Cred ca au, doar bucatarul e italian, m-as mira sa lipseasca. Oricum, sunt pe lista, la viitoarea vizita acolo.

Preturile par sa fie destul de rezonabile, mai ales daca le comparam cu cele de la alte restaurante bucurestene de acelasi calibru si cu pretentii asemanatoare. Pe tot ce se vede in pozele de le Collage noi am platit doar 600 de lei, ceea ce nu pare mult deloc.

Prin notele pe care le-am dat pe Restograf, noi am plasat restaurantul Collage in primele 5 din Bucuresti in privinta mancarii, dar si in topul general al al restaurantelor bucurestene, tinand seama ca si ambianta si serviciile au fost foarte apreciate. NB: acest tip de decor nu e deloc pe gustul meu, insa stiu bine ca va fi foarte "gustat" de catre clientela bucuresteana, mai ales de catre cei tineri, asa ca i-am pus nota maxima si aici. Cu atat mai mult cu cat am vazut destul de multi clienti - ceea ce e remarcabil pentru un restaurant abia deschis!

Eu le doresc celor doua familii, Dobritoiu si Samson, adica parintilor si copiilor, sa aiba succesul pe care il merita de data aceasta si cred ca au sanse mari sa-si recupereze pierderile de la restaurantele de dinainte...


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri