Cei care se chinuie sa slabeasca stiu bine despre ce vorbesc... Restaurantul Montignac (Bistro Montignac, mai exact spus) e o franciza - cred ca prima in Bucuresti - de la inventatorul celebrului deja regim de slabit, Dieta Montignac.
In mare, Montignac a spus ca daca nu amesteci la o masa mancarurile din doua grupuri mari, atunci slabesti, indiferent cat de mult ai manca. Dupa care a murit, la o varsta la care nimeni nu se astepta sa o faca. Regimul asta functioneaza foarte bine daca il iei foarte in serios, multi au slabit cu el. Si eu printre ei, am slabit vreo 15 Kg in 5 luni, acum cativa ani. Apoi le-am pus la loc, si inca vreo 10 peste, dupa ce m-am saturat de mancat prost... Pentru ca e foarte greu sa gasesti ceva bun care sa si respecte cu strictete regulile lui Montignac.

Or, tocmai asta incearca sa faca si oamenii acestia de la Bistro Montignac: sa demonstreze imposibilul, adica sa arate ca se poate face mancare rezonabil de buna in limitele trasate de celebrul doctor francez cu limba de moarte. Si le reuseste, in buna masura, pentru ca au adus un bucatar bun care sa straduieste mult sa gaseasca un gust acolo unde nu prea are cum sa fie...

Dar sa o luam cu inceputul: Bistro Montignac a luat etajul unei case frumoase din centru, aproape de Magheru si Piata Amzei, pe George Enescu, chiar vizavi de un restaurant cu un oarecare nume (datorita terasei si a mansardei, nu mancarii), Casa Veche. La parterul casei e o cafenea, Chez Lariss, iar la subsol e un loc al pierzaniei, nu mai tin minte cum il cheama. Localul e foarte frumos amenajat, cu un concept unitar si bine realizat, cu decoruri si culori frumoase, bine iluminat, aerisit. Fiind proaspat deschis (in noiembrie 2011) totul arata curat si nou, ceea ce iti da o senzatie placuta de bunastare. Ar fi stat mult mai bine o tapiserie de catifea pe scune, in locul celei de plastic, insa atmosfera generala e foarte placuta, oricum.

Cei de la Bistro Montignac garanteaza cu pierderea francizei ca tot ce e in farfurie coincide litera cu litera cu ce scrie in cartile doctorului Montignac, la vanzare si ele, pe niste rafturi, alaturi de tot felul de produse originale din gama, garantate. Mai e un restaurant in Bucuresti care se straduieste sa faca mancarea in acelasi fel, Fibrio, de la Piata Dorobantilor, insa aceia nu au franciza, din cate stiu eu. Insa Fibrio face mancare obisnuita, pe cand Bistro Montignac incearca sa duca lucrurile - atat cat se poate - catre gastronomia fina. Si prezentarea mancarurilor sugereaza asata. Le reuseste destul de bine, dupa cum am spus.

Bistro Montignac e un restaurant pentru cei care vor (sau sunt obligati) sa slabeasca. Acestia vor gasi mancarea de aici chiar buna sau foarte buna, daca o compara cu ce isi fac singuri acasa sau cu ce mai gasesc prin alte parti. Insa "ceilalti" nu cred ca vor vrea sa repete prea des experienta. De aceea, eu am fost in mare incurcatura cand a trebuit sa pun o nota la mancarea de la Bistro Montignac, pentru ca nu am repere, ca in celelalte cazuri, si nici nu prea am cu ce sa o compar. "Ceilalti" vor fi tentati sa compare mancarea cu cea de la restaurantele "normale", si sunt sigur ca vor aparea multe discutii pe aceasta tema.

Restaurantul era gol cand am ajuns noi, si gol a ramas si dupa ce am plecat, insa sunt sigur ca se va umple in curand, cand vor afla despre el bucurestenii cu kilograme multe. Mai ales ca preturile sunt rezonabile, locul e frumos, iar serviciul va fi pe placul multora. Mai putin pe al nostru, care l-am gasit nu numai ca inutil de ceremonios, ci si destul de inadecvat contextului. Bietul chelner era foarte bine intentionat si se straduia foarte tare sa faca toate lucrurile asa cum trebuie, insa nu i-a spus nimeni ca nu e facut pentru o asemenea meserie intr-un astfel de loc.

Oricum ar fi, Bistro Montignac e un restaurant foarte bun, pe care multi, foarte multi bucuresteni il asteptau. Noi speram sa le mearga bine cu preturile de acum.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri