Premiul cel mare al competitiei este de 10.000 euro. Premiile doi si trei constau in 6.000 euro respectiv 3.000 euro pentru echipa castigatoare.

Etapele regionale ale competitiei se vor desfasura de-a lungul intregului an, iar finala va avea loc la Bucuresti, in luna octombrie in magazinul Metro din Militari.

Concursul se adreseaza bucatarilor din restaurante sau hoteluri care sunt clienti Metro Cash&Carry Romania.

Persoanele jurdice care participa la competitie trebuie sa aiba inscrisa in actul lor constitutiv, ca activitate de baza sau secundara, activitatea restaurante - Cod CAEN 5610. Clientii Metro vor fi reprezentati la competitie de o echipa formata din doi bucatari - bucatar sef si ajutor de bucatar - angajati ai aceluiasi restaurant.

Competitia din Bucuresti va avea loc pe 8 si 9 martie 2012 in cadrul expozitiei Metro Expo ce va avea loc in Pavilionul Central Romexpo intre 7 si 11 martie.

Competitiile regionale vor avea loc in magazinele Metro in: Bucuresti - 9 martie, Iasi - 22 martie, Craiova - 29 martie, Cluj - 14 iunie, Brasov - 21 iunie, Timisoara - 28 iunie, Constanta - 5 iulie.

Citeste si:

Castigatorii etapelor regionale vor intra in finala competitiei Metro Chef 2012 ce va avea loc la Bucuresti in perioada 25-26 octombrie.

Atat in cadrul etapei regionale, cat si in cadrul finalei, echipele vor trebui sa realizeze un meniu format din doua preparate, cu specific national sau international, respectand traditiile gastronomiei moderne.

Preparatele ce vor trebui realizate sunt la alegerea fiecarei echipe particpante, dar vor trebui sa aiba la baza numai ingredientele aflate in cosul de produse pus la dispozitie de Metro.

Meniul va trebui realizat pentru sase persoane (membrii juriului) si in limita de timp de 120 de minute.

In finala competitiei participantii vor trebui sa indice si o bautura ce poate fi servita impreuna cu fiecare dintre cele doua preparate ale meniului gatit. Bauturile vor fi indicate dintr-o selectie pusa la dispozitie de reprezentantii Metro.